Έρχεται το νέο SUV της Skoda - Δείτε ποιο είναι

Η Skoda βρίσκεται ένα βήμα πριν παρουσιάσει τον αντικαταστάτη του Karoq, το ηλεκτρικό συπαγές SUV της, με το όνομα Elroq.

  • -
  • -

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει εκπονήσει εδώ και καιρό η Skoda, το 2024, είναι η χρονιά που το Karoq θα περάσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και τη θέση του θα πάρει στη γκάμα της τσέχικης φίρμας το ηλεκτρικό Skoda Elroq.

Το ιδανικό οικογενειακό αυτοκίνητο

Σύμφωνα με τις περιγραφές της Skoda, το Elroq το μήκος του οποίου θα ανέρχεται στα 4,5 m, είναι το «ιδανικό οικογενειακό αυτοκίνητο». Διαθέτει, όπως υποστηρίζουν οι Τσέχοι, ένα κορυφαίο σε ότι αφορά την ευρυχωρία του θάλαμο επιβατών, δίνοντας επίσης μεγάλη έμφαση και στον τομέα της πρακτικότητας.

Στόχος του επερχόμενου Elroq, είναι να ανταγωνιστεί ευθέως, μοντέλα όπως το Peugeot E-3008, καθώς και τα μελλοντικά, πλήρως ηλεκτρικά, Citroen C5 Aircross και Opel Grandland, που αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσα στο 2024.

Η Skoda όμως αναπτύσσει κι ένα μικρότερου μεγέθους ηλεκτρικό SUV/Crossover, το οποίο θα τοποθετηθεί στη βάση της γκάμας της και θα μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με το μελλοντικό VW ID.2 .

Ωστόσο, το συγκεκριμένο μοντέλο θα κάνει την εμφάνιση του το 2025, ώστε να συμπέσει και με τα ανανεωμένα Enyaq και Enyaq Coupe. Γιατί η Skoda είναι η αλήθεια ότι έχει μεγάλα σχέδια για την ηλεκτρική της γκάμα, έχοντας επίσης στα σκαριά κάμποσες πρεμιέρες ηλεκτρικών μοντέλων ακόμα, συμπεριλαμβανομένου ενός ευρύχωρου wagon και ενός επταθέσιου SUV παρόμοιου σε μέγεθος με το Kodiaq. Αμφότερα, θα κάνουν την εμφάνιση τους μέσα στο 2026.

Δείτε ακόμα: Νέα Skoda Octavia

Η Ετήσια Συνέντευξη Τύπου της Skoda για το 2024 που θα λάβει χώρα την επόμενη εβδομάδα είναι βέβαιο ότι πέραν των οικονομικών αποτελεσμάτων για το 2023 θα δώσει και πολλές ειδήσεις σε ότι αφορά την προϊοντική γκάμα της εταιρείας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...