H νέα M3 της BMW, δε θα είναι ηλεκτρική!

Οι καρδιές των απανταχού petrolheads, επέστρεψαν στις θέσεις τους. Και η νέα γενιά M3 της BMW θα κρύβει κάτω από το καπό της τον 6κύλινδρο 3λιτρο κινητήρα S58 της φίρμας!

  • -
  • -

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, η BMW, αποφάσισε να κρατήσει στη ζωή την σκληροπυρηνική M3, με κινητήρα εσωτερικής καύσης βεβαίως, για μία ακόμη γενιά!

Ο S58 κινητήρας θα πληροί τη νόρμα Euro 7

H BMW θα κυκλοφορήσει τη νέα γενιά M3, με τον κωδικό G84, κατά πάσα πιθανότητα το 2027 ή το 2028. Και η νέα γενιά θα χρησιμοποιεί τον υπάρχοντα εξακύλινδρο twin turbo κινητήρα (S58) των 3,0 λίτρων, με τη βαυαρική φίρμα να προχωρά σε όσες τροποποιήσεις χρειάζεται ώστε να πληροί τη νόρμα Euro 7. Μάλιστα, όλες οι ενδείξεις μαρτυρούν ότι θα πετύχει το στόχο της δίχως να «εξηλεκτρίσει» τον κινητήρα, προσθέτοντας του δηλαδή μια μπαταρία στο πλάι του. Θα μείνει ανόθευτος, με τους μηχανικούς του M Division, να δίνουν τη λύση με άλλον τρόπο…

Η νέα G84 M3 θα πατάει πάνω στην υπάρχουσα πλατφόρμα CLAR της BMW, αλλά όπως «ακούγεται», δε θα συνοδεύεται από μία νέα M4. Οι πηγές αναφέρουν ότι δε θα υπάρξει συνέχεια στη M4 και αυτό πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Η ανανεωμένη έκδοση της M4 που παρουσιάστηκε πρόσφατα αλλά και η ανανεωμένη M3 που θα ακολουθήσει, θα παραμείνουν στην παραγωγή έως την Άνοιξη του 2027. Κατόπιν, εάν όχι μέσα στο 2027, τότε το αργότερο μέσα στους πρώτους μήνες του 2028, θα παρουσιαστεί η νέα, θερμική, M3.

Δείτε ακόμα: Η BMW που αλλάζει χρώμα μόνη της

Όσον αφορά την ηλεκτρική M3 , η BMW όταν αποφασίσει τελικά να την ρίξει στη μάχη, θα την «χτίσει» γύρω από τη νέα πλατφόρμα Neue Klasse που σημαίνει ότι η ισχύς του μοντέλου θα ξεπερνά τους 1.300 PS, με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, έναν δηλαδή σε κάθε τροχό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...