Στην Ελλάδα η χειροκίνητη BMW Z4 M40i – Ακριβότερη από την αυτόματη

Οι λάτρεις της ανόθευτης οδηγικής απόλαυσης έχουν ακόμη ένα λόγο να χαίρονται καθώς τώρα η κορυφαία Z4 M40i διατίθεται στη χώρα μας και με χειροκίνητο κιβώτιο, αλλά και... «τσουχτερή» τιμή.

  • -
  • -

Η κορυφαία έκδοση της BMW Z4, M40i, είναι αυτή που συνδυάζει το ενθουσιώδες ένστικτο του M Division με το αμάξωμα ενός διθέσιου roadster, για τη δημιουργία της απόλυτης οδηγικής εμπειρίας με ανοιχτή οροφή. Με την αποκάλυψη του MY2024, αυτή η οδηγοκεντρική φιλοσοφία ενισχύεται ακόμα περισσότερο, καθώς για πρώτη φορά θα διατίθεται και με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων για την κορυφαία αυτή έκδοση. Ο νέος συνδυασμός κινητήρα/κιβωτίου αποτελεί το βασικό συστατικό ενός ελκυστικού εξοπλιστικού πακέτου που σχεδιάστηκε με στόχο να απογειώσει τη χαρά της «open-top» οδηγικής εμπειρίας σε διθέσιο όχημα.

1

Η έκδοση Pure Impulse διαθέτει επαναρυθμισμένη τεχνολογία πλαισίου και ζάντες ελαφρού κράματος M διαφορετικών διαστάσεων με διάμετρο 19” στον εμπρός άξονα και 20” στον πίσω. Περιλαμβάνονται επίσης αποκλειστικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά τόσο για τις εξωτερικές επιφάνειες όσο και για το εσωτερικό. Νέες προσθήκες στη γκάμα των εξωτερικών χρωματισμών προσφέρονται και για τις υπόλοιπες εκδόσεις της BMW Z4.

2

Σε αυτή την ειδική έκδοση, η ισχύ των 340 ίππων και 500 Nm μεταφέρεται στο δρόμο μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων που αναπτύχθηκε αποκλειστικά για την Z4 M40i. Πρόκειται για ένα αρθρωτό κιβώτιο ταχυτήτων της BMW το οποίο ενσωματώνει, ειδικά για μοντέλα Μ, εξαρτήματα για τα γρανάζια και τους άξονες, που έχουν τροποποιηθεί για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες υψηλής απόδοσης του 6κύλινδρου κινητήρα. Από πλευράς επιδόσεων, το νέο χειροκίνητο σύνολο μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 4,6 δευτερόλεπτα (0,1 sec περισσότερα από την αυτόματη έκδοση).

3

Δείτε ακόμη: Στην Ελλάδα η πιο extreme BMW M3 - Η εξωφρενική τιμή της

Το κόστος για την προσθήκη ενός χειροκίνητου κιβωτίου; Υψηλό θα μπορούσε να πει κανείς μιας και η BMW Z4 M40i Pure Impulse Edition με το χειροκίνητο κιβώτιο κοστολογείται στις 103.538 €. Να θυμίσουμε ότι η M40i εξοπλισμένη με το αυτόματο κιβώτιο Steptronic των 8 σχέσεων ξεκινά από 93.517 €. Αυτό σημαίνει πως έχουμε μία διαφορά της τάξης των 10.000 ευρώ μεταξύ των δύο εκδόσεων, κάτι όμως που οφείλεται και στην πληθώρα σχεδιαστικών και εξοπλιστικών προσθηκών που φέρει η έκδοση Pure Impulse. Εσείς τι λέτε; Αξίζει τα παραπάνω χρήματα η προσθήκη του χειροκίνητου κιβωτίου σε ένα τέτοιο μοντέλο;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...