Μετά το Renault 5 έρχεται και το Renault 4 – Πόσο θα κοστίζει;

H Renault βλέποντας ήδη την τεράστια επιτυχία του R5, ετοιμάζει την αναβίωση και του θρυλικού Quatrell, ρίχνοντας ένα ακόμη προσιτό EV στην αγορά!

  • -
  • -

Η Renault μοιάζει να έχει «πιάσει» καλύτερα από κάθε άλλο Ευρωπαίο κατασκευαστή, το νόημα της ηλεκτροκίνησης. Ο κόσμος θέλει προσιτά ηλεκτρικά μοντέλα για τις μετακινήσεις του και οι Γάλλοι, είναι έτοιμοι να τα προσφέρουν απλόχερα!

Το Renault 5 ήταν μόνο η αρχή

Το Renault 5, με το «καλημέρα» έχει προκαλέσει ένα εμπορικό «χαμό» γύρω από το ποιόν του. Ήδη, στη γαλλική εταιρεία έχουν 50.000 προ—παραγγελίες σε διάστημα ελάχιστων ημερών από την επίσημη παρουσίαση του!

Πατώντας πάνω σε αυτήν την επιτυχημένη συνταγή, οι Γάλλοι, είναι έτοιμοι να ρίξουν στην αγορά ένα ακόμη θρυλικό μοντέλο τους, το Renault 4 γνωστό τοις πάσι και ως Quatrell, ακολουθώντας και σε αυτήν την αναβίωση τους την ίδια οικονομική πολιτική!

Σύμφωνα λοιπόν με τις πρώτες πληροφορίες το μελλοντικό Renault 4, που αναμένεται να κάνει το επίσημο ντεμπούτο του μέσα στο 2025, θα κοστίζει λίγο πιο ακριβά από το Renault 5 άλλα κάτω από το ψυχολογικό φράγμα των 30.000 ευρώ!

Από τη σάλα στη γραμμή παραγωγής

Όπως συνέβη και με το Renault 5, όπου η πρωτότυπη έκδοση είχε ελάχιστες σχεδιαστικές αλλαγές σε σχέση με το μοντέλο παραγωγής, έτσι το νέο Quatrell, δε θα διαφέρει σημαντικά από το πρωτότυπο μοντέλο, 4Ever Trophy, που είχε παρουσιαστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού το 2022 .

Το Renault 4 θα χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα AmpR Small με το νέο R5, παρολά αυτά θα διαθέτει και τετρακίνητη έκδοση, καθώς οι Γάλλοι θέλουν να το τοποθετήσουν στην κλάση των B-SUV.

Δείτε ακόμα: Renault και VW συζητούν για κοινό ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Το νέο Renault 4 θα διαθέτει τις ίδιες μπαταρίες με το R5, χωρητικότητας 40 kWh και 52 kWh, που σημαίνει ότι θα είναι σε θέση να προσφέρει αυτονομία κίνησης με μία φόρτισης της τάξεως των 400 km.

Η μπαταρία των 40 kWh θα προσφέρει 120 ή 95 PS, ενώ στη μεγαλύτερη έκδοση των 52 kWh η ισχύς θα σκαρφαλώνει στους 150 ίππους και η ροπή στα 245 Nm. Μένει μόνο να δούμε πόσο πιο «δυνατό» θα είναι το μελλοντικό Renault 4 στην τετρακίνητη έκδοση του με τον έξτρα ηλεκτροκινητήρα αλλά και τι αυτονομία θα προσφέρει στο όχημα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κλάση των B-SUV ηλεκτρικών μοντέλων μετά τα Opel Mokka, Peugeot 2008, DS 3 E-Tense, Hyundai Kona, Jeep Avenger, MG ZS EV και Volvo EX30, θα υποδεχθεί ένα ακόμη μέλος, το οποίο θα διεκδικήσει το μερίδιο που του αναλογεί από την πίτα των πωλήσεων. Και όλο το παιχνίδι φυσικά θα παιχτεί στις τιμές πώλησης…

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...