Η BMW που αλλάζει χρώμα μόνη της

Από μαύρο σε άσπρο το 2022, έως 32 χρώματα το 2023, η BMW φτάνει σε σύνθετα και ακριβή σχήματα, με το i5 Flow Nostokana.

  • -
  • -

Η BMW εξελίσσει ραγδαία την τεχνολογία E Ink, φέρνοντας επανάσταση στον κόσμο της αυτοκίνησης. Μετά από πολλά χρόνια εξέλιξης, φτάσαμε στην BMW i5 Flow Nostokana, ένα αυτοκίνητο εμπνευσμένο από το Art Car του 1991.

Η συγκεκριμένη BMW αποτελεί το πρώτο όχημα με εξωτερικό που μεταβάλλει το χρώμα του, ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί και ως δυναμική καλλιτεχνική εγκατάσταση.

2-bmw-i5-flow-nostokana

Πώς καταφέρνει να αλλάζει χρώματα η BMW;

Για να πετύχει το εντυπωσιακό αποτέλεσμα η BMW χρησιμοποίησε 1.349 τμήματα μεμβράνης E Ink. Ελέγχοντας το καθένα από αυτά μεμονωμένα, η i5 Flow Nostokana μεταμορφώνεται, παρουσιάζοντας μοναδικά σχέδια και χρώματα. Η BMW πρωτοπορεί, όντας η μόνη εταιρεία που διαχειρίζεται με ακρίβεια τις καμπύλες επιφάνειες και τα κινούμενα σχέδια.

Δείτε ακόμα: Στην Ελλάδα η φθηνότερη έκδοση της BMW X2 – Δείτε τιμή

Πλέον, η τεχνολογία E Ink δεν περιορίζεται στο δίχρωμο (μαύρο-άσπρο), αλλά μπορεί να αλλάξει έως και 32 χρώματα, με το i5 Flow Nostokana να αγγίζει νέα επίπεδα ακρίβειας και λεπτομέρειας.

Παρόλο που η i5 Flow Nostokana παραμένει ένα πρωτότυπο, η ανθεκτικότητα των λωρίδων E Ink αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μελλοντικής εφαρμογής σε οχήματα παραγωγής.

3-bmw-i5-flow-nostokana

Ο ήχος που συνοδεύει την εικόνα της BMW i5 Flow Nostokana

Για να ολοκληρώσει την εμπειρία, η BMW συνεργάστηκε με τον Renzo Vitale, δημιουργώντας ένα ηχοτοπίο που συνοδεύει το i5 Flow Nostokana. Η σύνθεση, εμπνευσμένη από τα υλικά και τις τεχνικές της Mahlangu, συνδυάζεται με τον ήχο των μολυβιών των σχεδιαστών της BMW.

«Το BMW i5 Flow NOSTOKANA τιμά την ιστορία της BMW και συνδέει την τέχνη με το σχεδιασμό μέσω της προηγμένης τεχνολογίας», δήλωσε ο Andrian van Hooydonk, επικεφαλής σχεδιασμού της BMW Group. «Εδώ, η τεχνολογία γίνεται τέχνη.»

<iframe width="445" height="791" src="https://www.youtube.com/embed/sY3bVOtozug" title="Artful tradition meets digital innovation with the BMW i5 feat. E-Ink 🎨 | #shorts" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe>

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...