Νέο MG 2: Έρχεται το ηλεκτρικό αυτοκίνητο των 18.000 €;

Η MG Motor σχεδιάζει να επεκτείνει την γκάμα της και μέσα στο πλάνο, είναι και ένα ηλεκτρικό μοντέλο ακόμη φθηνότερο από το MG 4.

  • -
  • -

Η επιτυχία που σημείωσε η MG Motor στην Ελλάδα, αποτελεί ένα πρώτης τάξεως ενδεικτικό για τη δυναμική της συγκεκριμένης φίρμας. Προσφέρει ολοκληρωμένα αυτοκίνητα σε απόλυτα ανταγωνιστικές τιμές, ενώ στο κομμάτι των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, έχει το MG 4, ένα πολύ καλό οικογενειακό hatchback με τιμή περίπου 24.000 € στη χώρα μας, υπολογίζοντας και το όφελος 8.000 € της κρατικής επιδότησης «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2». Ωστόσο, τα σχέδια είναι να δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα για τον ανταγωνισμό. Το MG 3, ένα supermini με υβριδικό σύστημα κίνησης ανακοινώθηκε ήδη, ενώ υπάρχουν πλάνα και για ένα ακόμη μικρότερο μοντέλο, το MG 2, το οποίο θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό!

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα γίνουν προσιτά;

Σύμφωνα με το συνήθως έγκυρο βρετανικό Autocar, η MG θέλει να μπει στα χωράφια των πιο προσιτών EV μοντέλων. Ο David Allison, υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας, είπε: «Νομίζω ότι πρόκειται για κάτι που κανείς δεν έχει εκμεταλλευτεί πραγματικά, ακόμη. Όλοι εστιάζουν σε μεγαλύτερα αυτοκίνητα, όπου μπορούν να χρεώσουν περισσότερα χρήματα στην τιμή και ο κόσμος θα είναι περισσότερο πρόθυμος να πληρώσει. Όμως πιστεύω ότι υπάρχει μια τεράστια ευκαιρία για κάποιους που μπορούν να διαθέσουν ένα αμιγώς ηλεκτρικό στα τέσσερα μέτρα μήκους, με τιμή περίπου 20.000 €. Αν κάποιος μπορεί να το κάνει αυτό με μια αποδεκτή αυτονομία και ένα ικανοποιητικό μέγεθος αμαξώματος, θα πετύχει. Και γιατί όχι εμείς;».

Δείτε ακόμη: Παρουσιάστηκε το MG3 - Πότε έρχεται Ελλάδα

Το πλάνο για το MG 2, όπως είναι πολύ πιθανό να ονομάζεται αυτό το αυτοκίνητο, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη. Με βάση όσα ισχυρίζεται το Autocar πάντως, η τιμή του θα είναι κάπου στις 23.000 €. Αν όντως πετύχουν κάτι τέτοιο, στην Ελλάδα με την κρατική επιδότηση θα διατίθεται περίπου στις 18.000 € (η επιδότηση είναι 30% της αξίας και έως 8.000 €, οπότε λόγω της χαμηλής τιμής, το MG 2 δεν θα έπαιρνε το μέγιστο ποσό των 8.000 €). Κάπως έτσι οι τιμές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα αρχίσουν να γίνονται πιο προσιτές. Σήμερα, αν εξαιρέσουμε τα microcars και το Dacia Spring, δεν υπάρχει ηλεκτρικό αυτοκίνητο κάτω από τις 20.000-22.000 €. Η MG έχει ήδη ένα από τα φθηνότερα ηλεκτρικά της αγοράς σήμερα (το MG 4) και αν επεκτείνει ακόμη περισσότερο την γκάμα της προς τα χαμηλότερα στρώματα τιμής, τότε δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα κυριαρχήσει με… συνοπτικές διαδικασίες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...