Νέο FIAT Panda: Όλα όσα γνωρίζουμε για το Mega Panda

Το εμβληματικό city car της FIAT αλλάζει μορφή, μεγαλώνει σε διαστάσεις και θα διατίθεται με πολλούς, διαφορετικούς κινητήρες.

  • -
  • -

Το FIAT Panda βρίσκεται στην αγορά εδώ και πολλές δεκαετίες. Έχει καταφέρει να εξελιχθεί σε εμπορική επιτυχία σε όλες του τις γενιές, ενώ πρεσβεύει την ιδέα του προσιτού αυτοκινήτου με τον ιταλικό τρόπο, αναδεικνύοντας το στυλ και την ευχρηστία. Πλέον η επερχόμενη γενιά αναμένεται να αλλάξει ριζικά ως προς τα χαρακτηριστικά, όμως θα διατηρήσει την ίδια νοοτροπία. Οι διαστάσεις προφανώς θα αυξηθούν, ωστόσο ο ίδιος ο Olivier Francois, CEO της μάρκας, επιβεβαιώνει ότι δεν θα μεγαλώσει τόσο πολύ ώστε να αλλάξει ο χαρακτήρας του. Θα παραμείνει ένα χρηστικό αυτοκίνητο πόλης, για κάθε ώρα της ημέρας, που εξυπηρετεί οποιαδήποτε ανάγκη!

Οι κινητήρες που θα διατίθεται

Μια ακόμη μεγάλη αποκάλυψη που έκανε ο Olivier Francois, είναι ότι το νέο FIAT Panda θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMP του ομίλου Stellantis, στοιχείο που επιτρέπει τη χρήση διαφορετικών κινητήριων συνόλων. Το νέο Panda θα διατίθεται ως αμιγώς ηλεκτρικό, αλλά και με βενζινοκινητήρες, ενώ είναι πολύ πιθανό να δούμε και ήπια υβριδικές εκδόσεις που θα συνδυάζουν εξαιρετική οικονομία μετακίνησης και την απροβλημάτιστη αυτονομία που χαρίζουν οι κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Δείτε ακόμη: Οι πρώτες τιμές του FIAT 600 Hybrid - Πότε έρχεται Ελλάδα

Η νέα «οικογένεια» FIAT Panda

Εκτός από το νέο FIAT Panda, που λέγεται και "Mega Panda" λόγω των αυξημένων διαστάσεων που έχει, θα παρουσιαστούν και άλλα μοντέλα που θα εντάσσονται στην «οικογένεια Panda». Ανάλογα την αγορά, θα είναι διαθέσιμες και εκδόσεις pick-up οι οποίες θα εστιάζουν σε ανθρώπους που έχουν διάφορες δραστηριότητες που απαιτούν μεταφορά εξοπλισμού, χωρίς τις συνήθως πολύ μεγάλες διαστάσεις των κλασικών pick-up. Επίσης, θα υπάρξει Fastback έκδοση με σπορ γραμμή οροφής που θα θυμίζει κουπέ, όπως και SUV, project που ονομάζεται και "Giga panda" λόγω των ακόμη μεγαλύτερων διαστάσεων που θα έχει. Τέλος, υπάρχει και ιδέα για μια έκδοση Camper, μια απόλυτη πρόταση για εκείνους που θέλουν να κάνουν τα πάντα με το αυτοκίνητό τους, ακόμη και να το μετατρέπουν σε… τροχόσπιτο!

Με μοναδική εμφάνιση σε κάθε έκδοση

Η FIAT δεν έχει δώσει πολλές λεπτομέρειες στη δημοσιότητα, όμως έχει ξεκαθαρίσει ότι τα πρωτότυπα αυτοκίνητα που παρουσιάζονται σήμερα στο κοινό θα επηρεάσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την σχεδίαση των μοντέλων παραγωγής. Επίσης, θα χρησιμοποιούνται και πολλά στοιχεία από την ιστορία της μάρκας, όπως το εμβληματικό κτίριο στο Τορίνο, το “Lingotto", με την χαρακτηριστική οβάλ πίστα στην ταράτσα. Το οβάλ σχήμα θα το συναντάμε σε πολλές λεπτομέρειες των μοντέλων, αποδίδοντας φόρο τιμής στο ένδοξο παρελθόν της φίρμας. Άλλωστε η FIAT είναι μια από τις πιο ιστορικές εταιρείες, με 125 χρόνια πορείας, αφού ιδρύθηκε το 1899. Τα νέα μοντέλα θα παρουσιάζονται στις 24 Ιουλίου για τέσσερις χρονιές, από το 2024 έως και το 2027.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...