Hyundai i20: Tα πέντε σημεία που υπερέχει

Το Hyundai i20 αποτελεί σταθερή και αναγνωρισμένη αξία στην κατηγορία των supermini, ξεχωρίζοντας και υπερισχύοντας σε πέντε βασικούς τομείς!

  • -
  • -

To Hyundai i20 κατάφερε από τη μέρα που παρουσιάστηκε να θέσει νέα στάνταρ στα supermini, αποτελώντας μία ολοκληρωμένη πρόταση στην κατηγορία και υιοθετώντας στοιχεία που συνήθως συναντάμε σε ακριβότερα μοντέλα. Σήμερα, η αναβαθμισμένη εκδοχή του ανεβάζει κι άλλο τον πήχη στην άκρως ανταγωνιστική κατηγορία «B». Αποτελώντας δείγμα γραφής της νεότερης φιλοσοφίας που διακατέχει την κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία, ξεχωρίζει και υπερέχει έναντι του ανταγωνισμού σε πέντε σημεία.

1. Τολμηρή και δυναμική σχεδίαση

Στο αμάξωμα του i20, η κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία σύστησε στην ευρωπαϊκή αγορά τη φιλοσοφία Sensuous Sportiness. Οι μοντέρνες γραμμές και οι έντονες ακμές αναδεικνύουν το σπορ χαρακτήρα του, διατηρώντας όμως σε μεγάλο βαθμό το στοιχείο της κομψότητας, με ανασχεδιασμένη μάσκα και εμπρός προφυλακτήρας με νέες εισαγωγές αέρα, σε σχήμα τόξου. Στο πίσω μέρος, ο νέος προφυλακτήρας διαθέτει μοναδική σχεδίαση και στοιχεία που συναντάμε σε σπορ κατασκευές, όπως ο νέος εντυπωσιακός διαχύτης. Επιπλέον, τα πρωτοποριακά πίσω φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED διατηρούν τη χαρακτηριστική υπογραφή σε σχήμα Ζ που το καθιστούν ξεχωριστό και μαρτυρούν την ταυτότητα του. Εκτός από τις δυναμικές στιλιστικές παρεμβάσεις, διαθέτει επιπλέον νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου σε 16" και 17". 

2. Απαράμιλλη άνεση και πρακτικότητα

Μπορεί το i20 να ανήκει στο B-Segment, όμως χάρη στο μεγάλο μεταξόνιο των 2.580 mm, μπορεί να προσφέρει άφθονους χώρους στο εσωτερικό. Ο χώρος αποσκευών των 352 lt το τοποθετεί στο άνω άκρο της κατηγορίας, ενώ αν πέσουν τα πίσω καθίσματα μπορεί να φτάσει ως τα 1.165 lt. Εκτός από ευρύχωρη και πρακτική λόγω πολλών αποθηκευτικών χώρων, η καμπίνα του i20 αποδεικνύεται και εξαιρετικά ευχάριστη, κάτι για το οποίο φροντίζει ο ατμοσφαιρικός φωτισμός σε πληθώρα χρωματισμών. Όσον αφορά τη μουσική, το ηχοσύστημα της BOSE εγγυάται την απόδοση, αλλά και την ποιότητα του ήχου.

3. Μοναδικές δυνατότητες συνδεσιμότητας

Στο εσωτερικό του αναβαθμισμένου i20 οι επιβάτες δεν απολαμβάνουν μόνο χώρους, αλλά και ανέσεις που καθιστούν τις καθημερινές μετακινήσεις και το ταξίδι πραγματική απόλαυση. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων προσφέρεται στο βασικό επίπεδο εξοπλισμού και μπορεί να φτάσει ως τις 10,25". Ακριβώς το ίδιο μέγεθος έχει και η εντυπωσιακή, εύχρηστη και λειτουργική οθόνη αφής που φιλοξενεί τη νεότερη γενιά του συστήματος τηλεματικής Bluelink και είναι συμβατή με Apple CarPlay και Android Auto. Επιπλέον, διαθέτει θύρες USB type-C, απομακρυσμένες ενημερώσεις, αλλά και τη δεύτερη γενιά του συστήματος κλήση έκτακτης ανάγκης eCall, προσφέροντας συνολικά την καλύτερη συνδεσιμότητα στην κατηγορία. 

4. Τεχνολογία ασφάλειας που το τοποθετεί στην κορυφή

Οι κορυφαίες τεχνολογίες και η πληθώρα συστημάτων ασφάλειας  είναι στοιχεία που παραδοσιακά χαρακτηρίζουν το i20. Η νεότερη εκδοχή τοποθετεί τον πήχη ακόμα πιο ψηλά, θέτοντας νέα στάνταρ στην κατηγορία. Η ομπρέλα προστασίας Hyundai Smart Sense φροντίζει για την προστασία των επιβατών, προσφέροντας για πρώτη φορά συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού που συνήθως εντοπίζουμε σε μοντέλα μεγαλύτερης κατηγορίας. Στο βασικό εξοπλισμό συναντάμε το αναβαθμισμένο σύστημα αυτόματης πέδησης, το οποίο φρενάρει αυτόματα και σε περίπτωση που ανιχνευτεί ποδηλάτης! Επιπλέον, για όσους αναζητούν ακόμα μεγαλύτερη ασπίδα προστασίας, το i20 προσφέρει μία υπερπλήρη γκάμα συστημάτων, όπως για παράδειγμα προειδοποίηση αποφυγής σύγκρουσης πίσω διασταυρούμενης κυκλοφορίας, το σύστημα αποφυγής πρόσκρουσης τυφλού σημείου, αλλά και το Smart Cruise Control. Σε συνεργασία με το σύστημα πλοήγησης, το εν λόγω σύστημα ρυθμίζει την ταχύτητα του αυτοκινήτου ανάλογα με τη διαδρομή και τις στροφές που ακολουθούν, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο το επίπεδο ασφάλειας. 

5. Οικονομία χωρίς συμβιβασμούς στην απόδοση!

Ακολουθώντας πιστά το πλάνο εξηλεκτρισμού της Hyundai, το νέο i20 προσφέρεται με αποδοτικά κινητήρια σύνολα, τα οποία συνδυάζουν το φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα με την οικονομία καυσίμου, χωρίς συμβιβασμούς στις επιδόσεις. Κάτω από το εμπρός καπό του δυναμικού supermini συναντάμε τον υπερτροφοδοτούμενο 1.000 T-GDi με απόδοση 100 ίππων, και μάλιστα σε έκδοση που ενισχύεται με την παρουσία ενός συστήματος ήπιας υβριδικής τεχνολογίας, όπως και σε ακόμα μία χωρίς την παρουσία του. Και στις δύο περιπτώσεις διατίθεται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7DCT, που χαρίζει κορυφαίο επίπεδο άνεσης, αλλά και με το χειροκίνητο έξι σχέσεων τεχνολογίας iMT. Επιπλέον, προσφέρεται με τον γνωστό αποδοτικό ατμοσφαιρικό κινητήρα των 1.200 cc απόδοσης 84 ίππων. Όλες οι εκδοχές ξεχωρίζουν για τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, την ώρα που η υβριδική απαλλάσσεται από την καταβολή τελών κυκλοφορίας, ενώ παράλληλα κινείται ελεύθερα στον δακτύλιο.

Το Hyundai i20 καταφέρνει και πρωταγωνιστεί σε μία άκρως ανταγωνιστική κατηγορία, θέτοντας νέα στάνταρ σε βασικούς τομείς που απασχολούν το αγοραστικό κοινό. Σε κερδίζει με τη θελκτική του σχεδίαση, ενώ μπορεί να ικανοποιήσει τις χωροταξικές ανάγκες μίας οικογένειας. Με κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού από τη βασική έκδοση, τόσο στον τομέα της ψυχαγωγίας, όσο και της ασφάλειας, έχει τοποθετήσει ψηλά τον πήχη καλύπτοντας κάθε απαίτηση που μπορεί να έχει ο οδηγός. Βρες τώρα έναν επίσημο αντιπρόσωπο της Hyundai κοντά σου και πήγαινε να δεις από κοντά το νέο i20 για να διαπιστώσεις ο ίδιος τις αρετές του κορεατικού supermini.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...