Έρευνα: Το 50% των κατόχων ηλεκτρικών οχημάτων έχουν κι ένα θερμικό ως καβάτζα

Περισσότεροι από τους μισούς ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων διατηρούν επίσης στην κατοχή τους ένα αυτοκίνητο βενζίνης ή ντίζελ το οποίο μάλιστα δε σκοπεύουν να αποχωριστούν.

  • -
  • -

Παρά την αυξανόμενη δημοτικότητα των ηλεκτρικών οχημάτων, μια νέα έρευνα σε 2.800 οδηγούς EV’s στην Αγγλία, αποκαλύπτει ότι περισσότεροι από τους μισούς, έχουν επίσης ένα αυτοκίνητο βενζίνης ή ντίζελ, έτοιμο… για δράση. Επιπλέον, όπως αποδεικνύει η έρευνα, μόλις το 18% των κατόχων ηλεκτρικών οχημάτων χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα τους για αποστάσεις μεγαλύτερες των 100 km!

To 73% δεν σκοπεύει να αποχωριστεί το θερμικό του όχημα

Τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, προέρχονται από τις έρευνες που διεξήγαγαν οι εταιρείες, EVXperience και Zenith. Σύμφωνα λοιπόν με αυτές, οι οικογένειες είναι πιο διστακτικές στην αγορά και χρήση ενός ηλεκτρικού μοντέλου, φοβούμενες τη δέσμευση με αυτό και τα προβλήματα που το συνοδεύουν, όπως το άγχος της αυτονομίας αλλά και της φόρτισης.

Όσοι τώρα έχουν αποκτήσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο είτε μέσω αγοράς είτε μέσω μίσθωσης, εξακολουθούν σε ποσοστό 51% να διατηρούν και το παλαιό τους αυτοκίνητο με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, που το χρησιμοποιούν κατά κόρον όταν θέλουν να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις ή να πραγματοποιήσουν κάποιο ταξίδι!

Μάλιστα, το 73% αυτών των καταναλωτών δεν σκέφτονται καν, να απαλλαγούν από το εφεδρικό τους όχημά που κινείται με βενζίνη ή ντίζελ και να κρατήσουν αποκλειστικά για τις μετακινήσεις του το ηλεκτρικό τους μοντέλο.

Δείτε ακόμα: Σε ποια εθνική οδό θα μπει ο ταχύτερος φορτιστής στην Ελλάδα;

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Zenith, Tim Buchan, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι το μέλλον αλλά στην παρούσα φάση υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει τόσο από τους κατασκευαστές όσο κυρίως από τις κυβερνήσεις των κρατών, ώστε να αναπτύξουν τις υποδομές φόρτισης, προκειμένου να «διώξουν», το δικαιολογημένο, άγχος των καταναλωτών σε ότι αφορά την αυτονομία κίνησης αλλά και τους χρόνους φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...