H νεότερη οδηγός φορτηγού στην Ελλάδα – Μόλις 22 ετών

Σε ένα χώρο που ανδροκρατείται, υπάρχει μια γυναίκα οδηγός που σπάει τα ταμπού και αποδεικνύει στην πράξη, ότι υπάρχουν και δρομολόγια… γένους θηλυκού.

  • -
  • -

«Αυτό ονειρευόμουν από μικρή και τελικά το όνειρο μου έγινε πραγματικότητα». Η Μαρία, 22 ετών σήμερα, με καταγωγή από την Αλεξάνδρεια της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, είναι κατά πάσα πιθανότατα η νεότερη γυναίκα οδηγός φορτηγού στην Ελλάδα!

Οικογενειακή παράδοση

Η ίδια όπως δήλωσε σε συνέντευξη της στην Καθημερινή ξεκίνησε να εργάζεται στις μεταφορές, χρησιμοποιώντας ένα DAF XF, πριν από περίπου δυο χρόνια ακολουθώντας ουσιαστικά τη μακρά παράδοση της οικογένειας στον χώρο των μεταφορών, με την μητέρα της μάλιστα, να θεωρείται μία έμπειρη χειρίστρια χωματουργικών μηχανημάτων!

Η ίδια μεγάλωσε μέσα στους τράκτορες καθώς ακολουθούσε τον πατέρα της σε πολλά από τα ταξίδια του με το φορτηγό και πλέον, «αλωνίζει» καθημερινά τις εθνικές οδούς μεταφέροντας ποικίλα εμπορεύματα όπως βαμβάκι, φρούτα αλλά και βιομηχανικά απόβλητα.

Ωστόσο, αυτό που έχει προκαλέσει την μεγαλύτερη εντύπωση στην ίδια δεν είναι οι δυσκολίες του επαγγέλματος της, όπως ίσως θα περίμεναν πολλοί αλλά ο τρόπος με τον οποίο την αντιμετώπισαν οι συνάδελφοι της. Οι όποιοι όπως αντιλαμβάνεστε, είναι όλοι άνδρες.

Άπαντες, όπως η ίδια έχει δηλώσει επανειλημμένως, της φέρθηκαν από την πρώτη στιγμή… με απόλυτο σεβασμό. «Ήταν όλοι τους απίστευτα φιλικοί, ζεστοί, μου φέρθηκαν σαν να ήμουν μέλος της οικογένειας τους».

Σίγουρα οι καιροί έχουν αλλάξει και πλέον δεν μπορεί να υπάρχει κάποιο επάγγελμα που να θεωρείται ανδρικό ή γυναικείο ή τουλάχιστον αυτό θέλουμε να πιστεύουμε. Γεγονός είναι όμως ότι ειδικά οι νεότεροι άνθρωποι αποδεικνύονται πιο ανοιχτόμυαλοι και δεκτικοί σε νέα πράγματα και αυτό μόνο σε καλό μπορεί να οδηγήσει το σύνολο της κοινωνίας μας.

Η Μαρία βέβαια φρόντισε να τους αποδείξει και στην πράξη πως είναι ένα ισότιμο μέλος του χώρου τους, καθώς από την πρώτη στιγμή αποδείχτηκε άριστη δεξιοτέχνης στην οδήγηση του φορτηγού της και εξαίρετη επαγγελματίας.

Δείτε ακόμα: Αυτός είναι ο πρώτος 17χρονος με δίπλωμα οδήγησης στην Ελλάδα!

Η ίδια έχει ορισμένους απαράβατους κανόνες που τηρεί κατά γράμμα κάθε φορά που πιάνει το τιμόνι του φορτηγού της. Αφήνει στην άκρη τα συναισθήματα και επικεντρώνεται στην οδήγηση. Γιατί όπως η ίδια πιστεύει και δηλώνει «εάν για παράδειγμα είσαι αναστατωμένος, αυτό αντανακλάται και στην οδήγησή σου. Αναπόφευκτα λοιπόν θα κάνεις το λάθος και ενδεχομένως να μην υπάρχει χρόνος να το διορθώσεις».

Ο πατέρας της, μια συμβουλή της έδωσε και η ίδια την τηρεί ευλαβικά. «Να είναι προσεκτική με όλους, να έχει πάντα οπτική επαφή και αντίληψη του τι γίνεται στο δρόμο και κάθε φορά πριν ξεκινήσει το δρομολόγιο της να επιθεωρεί ορισμένα βασικά στοιχεία στο φορτηγό της όπως τα ελαστικά και τα φώτα του». Και να μην ακούει πολύ δυνατά μουσική γιατί το φορτηγό δεν είναι αυτοκίνητο

Πηγή: ekathimerini.com

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...