Έρχεται τo νέο hypercar της Porsche – Ηλεκτρικό, με αναλογία κιλών ανά ίππο 1/1

Μετά τις 959, Carrera GT και 918 Spyder, η Porsche, είναι πολύ κοντά στη δημιουργία ενός ακόμη… hypercar. Του 4ου στην ιστορία της και του ισχυρότερου όλων όπως όλα δείχνουν.

  • -
  • -

Η Porsche γιόρτασε την 75η επέτειο της το 2023 παρουσιάζοντας το πρωτότυπο Mission X, δίνοντας ουσιαστικά μια πρώτη γεύση στο κοινό, για το πως οραματίζεται το απόλυτο hypercar της νέας εποχής!

Από τότε μέχρι σήμερα βέβαια, ελάχιστα νέα στοιχεία είχαν δει το φως της δημοσιότητας. Ώσπου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Porsche, Oliver Blume, πυροδότησε τη βόμβα: «Η απόφαση σχετικά με το αν, το Mission X, τεθεί στην παραγωγή θα ληφθεί αργότερα φέτος. Οι πιθανότητες πάντως που συγκεντρώνει να συμβεί κάτι τέτοιο είναι πολλές», δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη του.

Σύμφωνα πάντως με ασφαλείς πηγές μέσα από το στρατόπεδο της Porsche, η απόφαση είναι σχεδόν… ειλημμένη. Το Mission X θα περάσει στην παραγωγή καθώς η Porsche θέλει να προσθέσει ένα ακόμη πετράδι στο στέμμα της μετά τις 959 , Carrera GT και 918 Spyder αλλά και να στείλει ένα μήνυμα προς όλους, ότι και στη νέα ηλεκτρική εποχή, είναι σε θέση να κατασκευάσει υπεραυτοκίνητα που θα μείνουν στην ιστορία και θα φέρουν φαρδιά πλατιά τη σφραγίδα του Zuffenhausen.

Με αναλογία κιλών ανά ίππο 1/1

Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι το Mission X έχει μήκος περίπου 4,5 μέτρα, πλάτος 2 μέτρα, ύψος λιγότερο από 1,2 μέτρα και μεταξόνιο 2,73 μέτρα. Επίσης, το εκθεσιακό πρωτότυπο πατούσε πάνω σε τροχούς 20 ιντσών εμπρός και 21 ιντσών πίσω και είχε την μπαταρία του τοποθετημένη πίσω από τα καθίσματα.

Μάλιστα, στην παρουσίαση του μοντέλου, οι ίδιοι οι άνθρωποι της Porsche έκαναν λόγο για μια αναλογία κιλών ανά ίππο 1/1, χωρίς ωστόσο να αναφέρουν ακριβή στοιχεία. Με τις φήμες πάντως να κάνουν λόγο για 1.700 κιλά βάρους και 1.700 ίππους ισχύ!

Η Porsche διαφημίζει επίσης ότι το Mission X προσφέρει υψηλότερα νούμερα κάθετης δύναμης από την 911 GT3 RS (992), η οποία παράγει 409 kg στα 200 km/h και 860 kg στα 285 km/h.

Δεν είναι επίσης σαφές, πόσους ηλεκτροκινητήρες θα διαθέτει η έκδοση παραγωγής, αν και θα πρέπει να θεωρείται κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα υπάρχουν τουλάχιστον δύο – ένας σε κάθε άξονα – προκειμένου να υπάρχει και το απαραίτητο σύστημα τετρακίνησης.

Το μόνο σίγουρο είναι, ότι το Mission X, θα «πατάει» πάνω σε μια αρχιτεκτονική 900V που σημαίνει ότι θα φορτίζει σε έναν ταχυφορτιστή 320 kW σε λιγότερο από 16 λεπτά, κρίνοντας από το γεγονός ότι η νέα Porsche Taycan 4S (800V) χρειάζεται τον αντίστοιχο χρόνο για να φορτίσει τις μπαταρίες της από το 10 έως το 80% της χωρητικότητας τους.

Δείτε ακόμα: Νέα Porsche Taycan, η ισχυρότερη της ιστορίας

Εφόσον τελικά το μοντέλο πάρει και επίσημα το πράσινο φως από την Porsche, θα διατεθεί όπως και οι πρόγονοι του σε περιορισμένο αριθμό μονάδων. Θυμίζουμε, ότι η 918 Spyder περιοριζόταν στις 918 μονάδες, η Carrera GT έφθασε τις 1.270 μονάδες, ενώ η 959 είχε παραχθεί σε μόλις 292 μονάδες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...