Το δώρο του Πούτιν στον Κιμ Γιονγκ Ουν – Τι σχέση έχει η Porsche και πως εμπλέκεται ο ΟΗΕ;

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν λάτρεψε τη βόλτα του με την προεδρική λιμουζίνα του Ρώσου Προέδρου, Aurus Senat, με τον Πούτιν ευθύς αμέσως, να του την δωρίζει…

  • -
  • -

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Kim Jong Un, πρόσθεσε ένα ακόμη στολίδι στον υπερπολυτελές στόλο οχημάτων του. Αυτή τη φορά ρωσικής προέλευσης και πιο συγκεκριμένα, την προεδρική λιμουζίνα με την οποία μετακινείται ο Ρώσος Πρόεδρος, Vladimir Putin.

Αντιδράσεις από τον ΟΗΕ

Ο Kim Jong Un είχε επισκεφθεί πρόσφατα το κοσμοδρόμιο Vostochny στη Ρωσία, όντας καλεσμένος του Ρώσου προέδρου, με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη να μετακινείται τις ημέρες παραμονής του στη Ρωσία με την προεδρική λιμουζίνα του Putin.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του Κρεμλίνου που επικαλείται o «Guardian», ο Jong Un ξετρελάθηκε τόσο πολύ με την προεδρική λιμουζίνα που ο Putin θεώρησε σωστό να του την κάνει δώρο ως μια κίνηση εκτίμησης και σεβασμού προς το πρόσωπο του.

Παρότι βέβαια η συγκεκριμένη επίσκεψη είχε πραγματοποιηθεί πριν από 3 μήνες, ο Kim Jong Un, έλαβε το δώρο πρόσφατα εξαιτίας των διεθνών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία αλλά και της Βόρειας Κορέας εξαιτίας του πυρηνικού της προγράμματος. Ο ΟΗΕ απαγορεύει την εισαγωγή πολυτελών οχημάτων στη χώρα του Kim Jong Un, κάτι όμως που δεν φαίνεται να «πολύ δουλεύει» εάν κρίνουμε από τον υπερπολυτελέστατο στόλο αυτοκινήτων που διαθέτει ο Βόρειοκορεάτης ηγέτης, τα οποία στην πλειονότητά τους είναι ευρωπαϊκά!

Το δώρο του Ρώσου προέδρου είναι περισσότερο συμβολικού χαρακτήρα θέλοντας με αυτήν την κίνηση να επιβεβαιώσει την εξαιρετική σχέση μεταξύ των δυο ανδρών αλλά και την αμοιβαία υποστήριξή τους σε διάφορα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας οπλικών συστημάτων.

Ο Kim Jong Un είναι ένας παθιασμένος συλλέκτης αυτοκινήτων ο οποίος διαθέτει μεταξύ άλλων στην κατοχή του αρκετές Mercedes-Maybach, κάμποσες Rolls-Royce αλλά και supercars όπως Ferrari, Lamborghini αλλά και McLaren.

Σε ότι αφορά την τελευταία προσθήκη στο στόλο του, την ρωσική προεδρική λιμουζίνα Aurus Senat, εφοδιάζεται με έναν κινητήρα 4,4 lt V8 (twin-turbo) που αναπτύχθηκε με τη βοήθεια της Porsche, ενώ ένας ακόμη ηλεκτροκινητήρας, εκτοξεύει την ισχύ στους 600 ίππους! Η κίνηση, μεταφέρεται μέσω ενός αυτόματου κιβώτιου 9 σχέσεων και στους 4 τροχούς, με την τελική ταχύτητα να ανέρχεται στα 250 km/h.

Δείτε ακόμα: Η κινέζικη λίμο που ψάρωσε τους Αμερικάνους

Οι δε προδιαγραφές ασφαλείας καθιστούν τρόπο τινά το αυτοκίνητο… άφθαρτο. Η προεδρική λιμουζίνα φέρει τη μέγιστη δυνατή θωράκιση, διαθέτει αλεξίσφαιρα τζάμια, τροχούς που παραμένουν λειτουργικοί ακόμα και αν διαλυθούν όλα τα ελαστικά, σύστημα ενδοεπικοινωνίας, φιλτράρισμα αέρα σε περίπτωση χημικής επίθεσης και πολλά άλλα που κανείς δε γνωρίζει μετά βεβαιότητας πέραν των μυστικών υπηρεσιών της χώρας και του Ρώσου προέδρου.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...