Mercedes GLB: Ετοιμοπάραδοτο το premium SUV στην Ελλάδα - Τιμές

Το δημοφιλές οικογενειακό SUV της premium γερμανικής μάρκας διατίθεται τόσο με 5θέσια, αλλά και 7θέσια διάταξη, ενώ το ακόμη πιο σημαντικό είναι πως πλέον το βρίσκει κανείς και ετοιμοπαράδοτο.

  • -
  • -

Η GLA μπορεί να έχει συγκεντρώσει το μεγαλύτερο μέρος των θαυμαστών στην κατηγορία των premium compact SUV, αλλά η GLB σίγουρα δεν πρέπει να μένει στο παρασκήνιο μιας και προσφέρει μεγαλύτερη πρακτικότητα και χώρους στις ίδιες διαστάσεις. Διατηρώντας μια πιο τετράγωνη σχεδίαση, έχει πιο κλασικό SUV παρουσιαστικό συγκριτικά με την πιο ασφάλτινη GLA, ενώ είναι διαθέσιμη και σε επταθέσιες εκδόσεις, στοιχείο που ενισχύει περεταίρω τον οικογενειακό χαρακτήρα του μοντέλου, ειδικά για πολύτεκνους αγοραστές που αναζητούν ένα πολυτελές και ποιοτικό αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις της οικογένειάς τους. Πριν όμως περάσουμε στην πλούσια γκάμα εκδόσεων και κινητήριων συνόλων που έχει να προσφέρει, να πούμε ότι το εξαιρετικό compact μοντέλο της Mercedes-Benz είναι ετοιμοπαράδοτο στην Ελλάδα.

glb

Με τιμές που ξεκινούν από τις 41.200 €, η GLB διατίθεται με πληθώρα κινητήριων συνόλων βενζίνης και diesel, με τις αποδόσεις να φτάνουν έως και τους 306 ίππους στην κορυφαία έκδοση 35 AMG. Φυσικά, οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν στον κατάλογο και τετρακίνητες εκδόσεις 4MATIC, οι οποίες απευθύνονται στους πιο περιπετειώδεις αγοραστές.

glb

Στη βάση της γκάμας βρίσκουμε την έκδοση GLB 180. Το συγκεκριμένο μοντέλο χρησιμοποιεί το γνωστό τετρακύλινδρο turbo σύνολο των 1,33 λίτρων που χρησιμοποιεί και η ισχυρότερη έκδοση GLB 200, ωστόσο η απόδοση είναι ρυθμισμένη στους 136 ίππους με 200 Nm ροπή. Οι επιδόσεις είναι μια χαρά για ένα οικογενειακό SUV τέτοιου είδους (0-100 km/h σε 9,9 sec, τελική ταχύτητα 197 km/h) ενώ το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων (7G DCT) που συνδυάζεται, εξασφαλίζει υψηλό επίπεδο άνεσης σε κάθε συνθήκη οδήγησης και υψηλή αποδοτικότητα.

3

Από την άλλη, όποιος προτιμάει τους diesel κινητήρες, η βασική έκδοση πετρελαίου είναι η GLB 180 d με τετρακύλινδρο turbodiesel 2.0 λίτρων απόδοσης 116 ίππων και αρχική τιμή στις 48.150 €. Το ίδιο μοτέρ διατίθεται και με 150 ή 190 ίππους, αλλά και σε τετρακίνητες εκδόσεις, προαιρετικά.

Δείτε ακόμη: Mercedes-AMG A45 S Limited Edition: H πρώτη τιμή στην Ευρώπη

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά όλο τον κατάλογο με τις εκδόσεις και μαζί όλα τα στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...