Το Kia EV6 τα βάζει με Ferrari - Ποιος θα κερδίσει; [Video]

Πού ακούστηκε ένα ηλεκτρικό Kia να τα βάζει με μία 12κύλινδρη Ferrari και να έχει και πολλές πιθανότητες να νικήσει; Κι όμως πλέον αυτό το σενάριο είναι αληθινό.

  • -
  • -

Στη σπορ σκηνή έχουμε φρούτα πολλών ειδών. Από μικρά hot hatch, μέχρι διαχρονικά sportscars και supercars από κατασκευαστές που έχουν γράψει ιστορία στην οδηγική απόλαυση. Η Ferrari αποτελεί αδιαμφισβήτητα τον διασημότερο κατασκευαστή οδηγοκεντρικών αυτοκινήτων, με τα μοντέλα της να αποτελούν πολλές φορές την επιτομή ενός σπορ οχήματος. Η FF που θα δούμε παρακάτω μπορεί να μην είναι η πιο σπορ δημιουργία που έχει βγει από το Μαρανέλο, αλλά σίγουρα αποτέλεσε δείγμα γραφής για όσους ήθελαν να φτιάξουν ένα σπορ gran tourer όταν κυκλοφόρησε. Με τον επικό V12 κάτω από το μακρύ καπό και σύστημα τετρακίνησης σίγουρα οι επιδόσεις που έχει να προσφέρει δεν μπορούν να θεωρηθούν τίποτα λιγότερο από καταιγιστικές.

Δείτε ακόμη: Γιατί η Ferrari δοκιμάζει ένα Tesla Model S Plaid στο Maranello;

Στον αντίποδα τώρα, η ηλεκτροκίνηση έφερε και νέους παίκτες στη σπορ πλευρά της αυτοκινητοβιομηχανίας, με τις εξωφρενικές ιπποδυνάμεις και την ακαριαία απόκριση να μετατρέπουν ακόμη και οικογενειακά crossover σε μαχητές της ευθείας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το κορυφαίο μοντέλο της Kia, το EV6 GT. Το ηλεκτρικό crossover με τη φουτουριστική σχεδίαση χάρη στους δύο ηλεκτροκινητήρες αποδίδει 585 ίππους και 740 Nm ροπή. Νούμερα που του επιτρέπουν να επιταχύνει έως τα πρώτα 100 km/h από στάση σε μόλις 3,5 sec! Είναι όμως αρκετό για να ξεπεράσει την εκκωφαντική Ferrari FF, η οποία στην προκειμένη περίπτωση αποδίδει 700 ίππους; Η απάντηση στο video και πιστέψτε μας… θα σας εκπλήξει!

Δείτε ακόμη: Νέο video: Δοκιμάζουμε το KIA EV6 GT των 585 ίππων

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...