Διόδια: Μεγάλες εκπτώσεις για μόνιμους κατοίκους - Ποιους αφορά

Από την 1η Ιανουαρίου του 2024, εγκαινιάζεται ένα νέο πρόγραμμα που θα εξοικονομήσει χρήματα στους μόνιμους κατοίκους μιας μεγάλης περιοχής.

  • -
  • -

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα διόδια, έχουν ακριβύνει σημαντικά. Πλέον αποτελούν ένα πολύ μεγάλο μέρος των εξόδων για ένα ταξίδι, ενώ πολλές φορές οι οδηγοί δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικές διαδρομές προκειμένου να τα γλιτώσουν. Ωστόσο, πολλοί μόνιμοι κάτοικοι της επαρχίας δεν αντιμετωπίζουν τα διόδια μόνο στα ταξίδια τους, αλλά και στην καθημερινότητά τους. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που για να πάνε στη δουλειά τους περνάνε καθημερινά από αυτοκινητόδρομο, αφού η χρήση επαρχιακών οδών εκτός από λιγότερο ασφαλής, μπορεί να αποδειχθεί και σημαντικά πιο χρονοβόρα! Για αυτό ο αυτοκινητόδρομος Αιγαίου προσφέρει μια σημαντική οικονομική διευκόλυνση, με το πρόγραμμα… Μοσχοχώρι Premium!

Ποιους αφορά η έκπτωση;

Συγκεκριμένα, οι οδηγοί που εμφανίζονται ως μόνιμοι κάτοικοι Θεσσαλίας δικαιούνται μεγάλες εκπτώσεις στον μετωπικό σταθμό διοδίων Μοσχοχωρίου, ο οποίος απαιτεί το… διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 4,30 € ανά διέλευση. Οι μόνιμοι κάτοικοι θα πληρώνουν 3,01 € αν κάνουν από 1 έως 5 διελεύσεις τον μήνα, 2,15 € αν κάνουν από 6 έως 10 διελεύσεις τον μήνα, 1,29 € αν πραγματοποιούν 11-30 διελεύσεις τον μήνα και 0,86 € αν περνάνε από 31 έως 60 φορές σε μηνιαία βάση. Η έκπτωση είναι πολύ μεγάλη από την πρώτη διέλευση, ενώ εκείνοι που περνάνε καθημερινά από τον σταθμό επωφελούνται ακόμη περισσότερο, καταβάλλοντας ένα πολύ μικρό αντίτιμο συγκριτικά με την κανονική τιμή του διοδίου.

Δείτε ακόμη: Άνοιξε ο νέος αυτοκινητόδρομος στην Ελλάδα που δεν έχει διόδια

Ο Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου προσφέρει αυτή τη σημαντική διευκόλυνση καθώς ο σταθμός Μοσχοχωρίου χρησιμοποιείται πολύ από τους μόνιμους κατοίκους Θεσσαλίας. Να τονίσουμε ότι το πρόγραμμα Μοσχοχώρι Premium απευθύνεται σε συνδρομητές eway (ηλεκτρονικός πομποδέκτης που παρέχεται δωρεάν) ενώ αφορά τόσο τους νέους, όσο και υφιστάμενους συνδρομητές που διαμένουν εντός των νομών της Περιφέρειας Θεσσαλίας (απαιτείται αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...