Επίσημο: Κι άλλη κινεζική μάρκα στην Ελλάδα! Πότε έρχεται; Με ποιο μοντέλο;

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η είσοδος εταιρειών αυτοκινήτου από την Κίνα, καθώς ακόμα μία μεγάλη μάρκα ανακοίνωσε ότι θα μπει στην ελληνική αγορά πολύ σύντομα.

  • -
  • -

Τέρμα το γκάζι έχουν πατήσει οι κινεζικές μάρκες, με πλάνα που προβλέπουν την ταχύτατη εξάπλωσή τους σε πολλές αγορές της Ευρώπης, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

Σε αυτό το πλαίσιο έχουμε την ανακοίνωση της εισόδου στην ελληνική αγορά ακόμα μίας μάρκας που προέρχεται από την Κίνα, η οποία έκανε γνωστό και το μοντέλο με το οποίο θα ξεκινήσει την εμπορική της πορεία στην χώρα μας.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/ca65a839515328c0a98aee031c8cc390.jpeg

Ποια είναι η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία που έρχεται στην Ελλάδα;

Η εταιρεία που έρχεται στην Ελλάδα ονομάζεται Lynk & Co και ανήκει στον πολύ μεγάλο κινεζικό όμιλο με την ονομασία Geely. Στην Geely ανήκουν πολλά ακόμα εμπορικά σήματα. Εκείνα που γνωρίζει περισσότερο το ελληνικό κοινό είναι των Volvo, Smart, Polestar, LEVC και Zeekr.

Δείτε ακόμαΠοιες μάρκες αυτοκινήτων έχουν εργοστάσια στην Κίνα;

Η Lynk & Co είναι μια αυτοκινητοβιομηχανία που συνδυάζει την ψηφιακή εμπειρία με την ευέλικτη κατοχή οχήματος. Ιδρύθηκε το 2016 και έχει θέσει ως στόχο να προσφέρει μια εναλλακτική λύση στους παραδοσιακούς τρόπους κατοχής αυτοκινήτου. Συνδυάζει κομψά μοντέλα SUV με προηγμένη τεχνολογία, ψηφιακές υπηρεσίες και ευέλικτα προγράμματα συνδρομής.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/bac9bd5cd6e7f7377d22e22b98fe55c6.jpeg

Ποιο είναι το πρώτο μοντέλο που θα φέρει η Lynk & Co στην Ελλάδα;

Η φίρμα θα ξεκινήσει την εμπορική της πορεία στην Ελλάδα με ένα μοντέλο που ονομάζεται Lynk & Co 01. Πρόκειται για ένα plug in hybrid SUV με πλούσιο εξοπλισμό και ισχύ 261 ίππων. Το κινητήριο σύνολο χρησιμοποιεί τρικύλινδρο μοτέρ βενζίνης 1,5 λίτρων ενώ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων.

Η επιτάχυνση 0-100 km/h επιτυγχάνεται σε 8 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 210 km/h. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 17,6 kWh (οι 14,1 kWh είναι εκμεταλλεύσιμες), η οποία μπορεί να προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία που φτάνει τα 75 km.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/71ae17b7fd3d1cabfa9f2ac12ea0724e.jpeg

Πώς θα πωλούνται τα μοντέλα της Lynk & Co στην Ελλάδα;

Η Lynk & Co συνεργάζεται με την SEEAG, μια έμπειρη εταιρεία στον χώρο του αυτοκινήτου, για την εισαγωγή και διανομή των οχημάτων της στην Ελλάδα. Η SEEAG διαθέτει 30ετή εμπειρία και ένα εκτεταμένο δίκτυο συνεργατών, εξασφαλίζοντας ομαλή μετάβαση για την Lynk & Co στην ελληνική αγορά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...