Οι 2 πιο αξιόπιστες μάρκες αυτοκινήτων του 2024 - Πρωταγωνιστούν και Ελλάδα

Η έρευνα της J.D. Power ήταν για ακόμη μια χρονιά αποκαλυπτική. Εδώ θα δείτε ποιες μάρκες αυτοκινήτων βγάζουν τα λιγότερα προβλήματα και ποιες τα περισσότερα.

  • -
  • -

Τα αποτελέσματα της νέας έρευνας σχετικά με τις πιο αξιόπιστες μάρκες αυτοκινήτων παρουσίασε η J.D. Power and Associates. Ο αμερικανικός οργανισμός συγκέντρωσε στοιχεία από περισσότερους από 30.000 κατόχους οχημάτων, με δύο ιαπωνικές φίρμες να είναι και πάλι στην κορυφή.

Η έρευνα αξιοπιστίας US Vehicle Dependability Study2024 αφορά την αγορά των ΗΠΑ και στόχος είναι να αναδειχθούν οι μάρκες με τα λιγότερα και τα περισσότερα προβλήματα έπειτα από 3 χρόνια χρήσης. Αξιολογήθηκαν περίπου 184 προβλήματα που μπορούν να εμφανιστούν σε ένα αυτοκίνητο, από τα συστήματα υποβοήθησης, έως δυσλειτουργία των διακοπτών των ηλεκτρικών καθισμάτων, του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, των ψηφιακών οθονών και φυσικά των μηχανικών μερών.

jd power

Στην έρευνα αξιολογείται κάθε λογής πρόβλημα που μπορεί να προκύψει σε ένα αυτοκίνητο κατά τη διάρκειας χρήσης από τον ιδιοκτήτη, είτε αυτό φέρει κινητήρα εσωτερικής καύσης, είτε είναι ηλεκτρικό.

Lexus και Toyota είναι οι πιο αξιόπιστες μάρκες

Με βάση την έρευνα της J.D. Power, τα μοντέλα των Lexus και Toyota εμφανίζουν τα λιγότερα προβλήματα έπειτα από τρία χρόνια χρήσης. Με το μέσο όρο των προβλημάτων φέτος να ανέρχεται στα 190,4 ανά 100 αυτοκίνητα, η Lexus παρουσίασε 135 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα, ενώ η Toyota 147 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα. Εντύπωση κάνει η τρίτη θέση της Buick με 149 προβλήματα ανά 100 οχήματα.

jd power

Στην τέταρτη θέση όσον αφορά τις πιο αξιόπιστες μάρκες φιγουράρει η Chevrolet, με τη MINI να είναι πέμπτη στη λίστα και την Porsche να καταλαμβάνει την έκτη θέση. Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Mazda, Kia, BMW και Dodge.

jd power

Δείτε ακόμη: Ποιο Toyota έχει εγγύηση 1.000.000 km στην Ελλάδα;

Αντίθετα, τα περισσότερα προβλήματα εμφάνισαν τα αυτοκίνητα των Chrysler, Audi και Land Rover, με 310, 275 και 268 ζημιές ανά 100 περιπτώσεις. Πολύ χαμηλά στη λίστα είναι οι Volkswagen και Volvo, με 275 και 268 προβλήματα, αντίστοιχα. Η Tesla δεν συμμετείχε στην έρευνα, ωστόσο, ο οργανισμός κατάφερε να συλλέξει αρκετά δεδομένα από τους κατόχους, με τα προβλήματα που εμφανίζουν τα αυτοκίνητά της να ανέρχονται σε 252.

Ποια είναι τα πιο συχνά προβλήματα

Η κατηγορία που εμφάνισε τα περισσότερα προβλήματα στο σύνολο ήταν αυτή του infotainment. Οι κάτοχοι αντιμετώπισαν δυσλειτουργίες με τα συστήματα πολυμέσων περισσότερο από κάθε άλλο. Το μέσο όρο των προβλημάτων ήταν 49,1 ανά 100 αυτοκίνητα. Στη δεύτερη θέση βρέθηκαν τα συστήματα υποστήριξης του οδηγού και συγκεκριμένα οι ειδοποιήσεις.

Όπως αναφέρει ο οργανισμός, ο αριθμός των προβλημάτων που σχετίζονται με τις ειδοποιήσεις των συστημάτων υποβοήθησης, ειδικά για το αυτόματο φρενάρισμα και την αλλαγή λωρίδας κυκλοφορίας έχει αυξηθεί σημαντικά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...