Κέλβιν Κίπτουμ: Πως σκοτώθηκε σε τροχαίο ο παγκόσμιος ρέκορντμαν του μαραθωνίου

Ο 24χρονος Κενυάτης, ρέκορντμαν του μαραθωνίου, έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα βυθίζοντας στο πένθος τον παγκόσμιο αθλητισμό.

  • -
  • -

Ήταν κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ μαραθωνίου και ένας από τους μεγαλύτερους δρομείς στην ιστορία. Ο Κέλβιν Κίπτουμ, έχασε χθες βράδυ τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στην πατρίδα του, ενώ από το αυτοκίνητο ανασύρθηκε νεκρός και ο προπονητής του.

Η Κένυα έχασε ένα ξεχωριστό διαμάντι

Αποτίοντας φόρο τιμής στον Κίπτουμ, ο υπουργός Αθλητισμού της Κένυας Αμπάμπου Ναμγουάμπα έγραψε στο Χ: «Η Κένυα έχασε ένα ξεχωριστό διαμάντι». Ο Σεμπάστιαν Κόε, πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου, δήλωσε ότι ο Κίπτουμ «αφήνει μια απίστευτη κληρονομιά, θα μας λείψει πολύ». Το τροχαίο δυστύχημα συνέβη στις 23.00 τοπική ώρα (20.00 ώρα Ελλάδος) την Κυριακή, ανέφερε η αστυνομία σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Όπως έγινε γνωστό, ο Κίπτουμ, ο οποίος οδηγούσε ένα ασημί Toyota Premio (γνωστό στην ιαπωνική αγορά και ως Allion), για άγνωστο ακόμα λόγο έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, βγήκε από τον δρόμο, χτύπησε σε δέντρο και κατέληξε σε ένα χαντάκι.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP στο όχημα επέβαιναν τρείς επιβάτες και μονάχα ο τρίτος, μια γυναίκα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα. Ο Κίπτουμ όπως και ο προπονητής του που καθόντουσαν στις μπροστινές θέσεις ανασύρθηκαν νεκροί.

Πρόσφατα, Κίπτουμ είχε ανακοινώσει ότι ο στόχος του για φέτος ήταν να τρέξει την απόσταση του μαραθωνίου του Ρότερνταμ σε λιγότερο από δύο ώρες θέλοντας να επιτύχει κάτι που δεν είχε επιτευχθεί ποτέ σε ανοιχτό αγώνα.

Έτρεξε τον πρώτο του μαραθώνιο μόλις το 2022, φορώντας μάλιστα δανεικά παπούτσια καθώς δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να αποκτήσει δικά του! Αυτό βέβαια δεν τον εμπόδισε το Δεκέμβριο του ίδιου έτους να κερδίσει με 2:01:53 το μαραθώνιο στη Βαλένθια, ενώ μερικούς μήνες αργότερα, μόλις στην τρίτη του συμμετοχή σε μαραθώνιο, κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ τερματίζοντας σε 2:00:35 στο Σικάγο.

Δείτε ακόμα: Tο νέο Toyota GR Yaris κοστίζει 108.800 ευρώ στη Γαλλία!

Αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής του στίβου στον κόσμο για το 2023 για τα αγωνίσματα εκτός σταδίου, ενώ την ίδια χρονιά νίκησε και στον μαραθώνιο του Λονδίνου, καταρρίπτοντας το ρεκόρ διαδρομής με 2:01:25. Για πολλούς, ο 24χρονος Κενυάτης θα ήταν ήδη ένας από τους κορυφαίους αθλητές στην ιστορία και με δεδομένο ότι ήταν τόσο μικρός σε ηλικία θα έσπαγε όλα τα ρεκόρ σε όποιον μαραθώνιο έπαιρνε μέρος μελλοντικά. Δυστυχώς όμως η μοίρα, είχε άλλα σχέδια…

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...