Έβαλαν όριο ταχύτητας 30 km/h στην πόλη της Ferrari!

Με στόχο τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, της ηχορύπανσης αλλά και των τροχαίων ατυχημάτων, οι οδηγοί θα πρέπει να συμμορφωθούν με ένα πολύ χαμηλό όριο ταχύτητας…

  • -
  • -

Έχοντας καταγωγή από το Μαρανέλο της Ιταλίας, μόλις 50 χιλιόμετρα από την Μπολόνια, η Ferrari αποτελεί το σύμβολο της ευρύτερης περιοχής και ένας από τους βασικούς λόγους της υψηλής τουριστικής προσέλευσης που καταγράφεται. Η Μπολόνια ωστόσο, έγινε πρωτοσέλιδο στη γειτονική χώρα καθώς αποτελεί την πρώτη πόλη που εφαρμόζεται η ιδέα του Città 30 (City 30) ή για να είμαστε πιο ακριβείς, το νέο όριο ταχύτητας που επιτρέπει στα αυτοκίνητα να κινούνται μέχρι και τα 30 km/h. Ο λόγος που προχώρησαν σε αυτή την κίνηση είναι για να μειωθεί η ηχορύπανση, η ατμοσφαιρική ρύπανση αλλά και τα τροχαία ατυχήματα, κυρίως με πεζούς και ευάλωτους χρήστες του δρόμου (ποδήλατα, e-scooter κλπ).

Κόπηκε ήδη η πρώτη κλήση!

Την πρώτη ημέρα εφαρμογής του νέου ορίου ταχύτητας, επικράτησε… πανδαιμόνιο στους δρόμους. Αστυνομικοί βγήκαν με τεχνικά μέσα βεβαίωσης παραβάσεων ταχύτητας αλλά και με πινακίδες κυκλοφορίας που υποδείκνυαν τη μέγιστη ταχύτητα των 30 km/h, ζητώντας από τους οδηγούς να συμμορφωθούν. Ο Sergio Baldazzi, επιχειρηματίας στην πόλη της Μπολόνια (διατηρεί κοσμηματοπωλείο σε κεντρικό σημείο) καθώς κατευθυνόταν προς το μαγαζί του, είδε δύο αστυνομικούς να κρατάνε την πινακίδα των 30 km/h. Εκείνος κινούταν με 25 km/h και θεώρησε ότι το όριο είναι προσωρινό, οπότε λίγο μετά, επιτάχυνε. Ωστόσο, παρακάτω βρίσκονταν κι άλλοι αστυνομικοί της τροχαίας, με… ραντάρ αυτή τη φορά.

Δείτε ακόμη: Σε ποια χώρα υπάρχει όριο ταχύτητας 160 km/h; Δεν είναι η Γερμανία!

Κάπως έτσι, του βεβαιώθηκε κλήση για υπερβολική ταχύτητα! Όπως είναι φυσιολογικό, έχει σηκωθεί κύμα αντιδράσεων από τους κατοίκους της Μπολόνια. Σύμφωνα με τα παράπονά τους, το όριο ταχύτητας στα 30 km/h δεν προσφέρει τίποτα από πλευράς ασφάλειας και αντίθετα, προκαλεί μια… τρέλα στους δρόμους, πολλαπλασιάζοντας τον χρόνο που χρειάζονται ώστε να πραγματοποιήσουν βασικές μετακινήσεις. Φυσικά, τα έχουν «βάλει» και με τον Δήμαρχο της πόλης. Είναι βέβαιο ότι μετά από τις έντονες αντιδράσεις τους οι υπεύθυνοι θα επανεξετάσουν το νέο όριο ταχύτητας, ενώ δεν αποκλείεται να σκεφτούν ξανά και άλλες πόλεις της Ιταλίας μέχρι να κάνουν κι εκείνες το ίδιο!  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...