Τι σχέση έχει το γιαούρτι με τη Ford Mustang Mach-E

Η Ford Mustang Mach-E υπεβλήθη σε δίαιτα, χάνοντας τρία ολόκληρα κιλά. Και όλα αυτά με τη βοήθεια του γιαουρτιού!

  • -
  • -

Ο χώρος αποσκευών, ακριβώς κάτω από το εμπρός καπό της ηλεκτρικής Mustang Mach-E που είναι γνωστός στους λάτρεις των EVs με τον όρο «frunk», κατασκευάζεται πλέον από τη Ford από ανακυκλωμένο πλαστικό χρησιμοποιώντας δοχεία γιαουρτιού!

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 115 δοχεία γιαουρτιού

Έως τώρα, το frunk, το μπροστινό δηλαδή πορτπαγκάζ του αμιγώς ηλεκτρικού SUV της Ford, κατασκευαζόταν από έξι ανεξάρτητα πλαστικά μέρη. Τώρα όμως, οι άνθρωποι της φίρμας σκέφτηκαν ότι θα ήταν μακράν καλύτερα, το νέο frunk της Mustang Mach-E, να δημιουργείται ως ένα ενιαίο τμήμα από ανακυκλωμένο πλαστικό από δοχεία γιαουρτιού, εξοικονομώντας με τον τρόπο αυτό, βάρος που ισοδυναμεί με τρία σακουλάκια ζάχαρης.

Ο εμπρός αποθηκευτικός χώρος της Mustang Mach-Ε, με ωφέλιμη χωρητικότητα 100 λίτρων, εξοπλίζεται με τάπα αποστράγγισης και καθαρίζεται εξαιρετικά εύκολα, αποτελώντας τον τέλειο χώρο για τους ιδιοκτήτες για τη μεταφορά βρεγμένων ή λασπωμένων αντικειμένων, όπως είναι για παράδειγμα μπότες πεζοπορίας και εξοπλισμός κατάδυσης ή αναρρίχησης.

«Είμαστε περήφανοι για την ομάδα μας, η οποία αναζητά διαρκώς ευκαιρίες όπως αυτή για να προσφέρει λύσεις για το περιβάλλον, τους πελάτες μας και τη Ford», δήλωσε η Donna Dickson, Mustang Mach-E, chief program engineer. «Οι πελάτες μας αγαπούν τη Mustang Mach-E και το νέο frunk αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα ότι δεν επαναπαυόμαστε στις δάφνες μας, αλλά εργαζόμαστε κάθε μέρα για να κάνουμε κάθε πτυχή του οχήματός μας καλύτερο, είτε πρόκειται για νέα υλικά είτε για παραμέτρους όπως οι over-the-air ενημερώσεις λογισμικού».

Η αύξηση της βιωσιμότητας των πλαστικών στο σχεδιασμό των οχημάτων μπορεί να συμβάλει στη μείωση του αντίκτυπού τους στο περιβάλλον. Πολλές έρευνες έχουν αναδείξει ότι η ανακύκλωση μπορεί να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα ορισμένων πλαστικών τμημάτων κατά 70% έως και 90%.

Δείτε ακόμα: Πόσα χιλιόμετρα βγάζει με μια φόρτιση η Ford Mustang Mach-E;

«Εκτός από τη μείωση των εκπομπών ρύπων των οχημάτων μας, δεσμευόμαστε να αυξήσουμε τα ανακυκλωμένα και βιώσιμα υλικά που υπάρχουν σε αυτά», δήλωσε η Cynthia Williams, παγκόσμια διευθύντρια βιωσιμότητας, πιστοποίησης και συμμόρφωσης στη Ford.

«Φιλοδοξία μας είναι να χρησιμοποιούμε μόνο ανακυκλωμένο ή ανανεώσιμο πλαστικό στα οχήματά μας και αυτή η καινοτομία μας βοηθά να έρθουμε πιο κοντά σε αυτό τον στόχο».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...