Τα 3+1 φθηνότερα B-SUV με αυτόματο κιβώτιο στην Ελλάδα

Σε εκδόσεις βενζίνης ή hybrid, με επαρκείς χώρους ακόμη και για μια οικογένεια και άριστη συμπεριφορά στην καθημερινότητα, τα συγκεκριμένα SUV αποτελούν εξαιρετικές επιλογές.

  • -
  • -

Τα B-SUV είναι μια από τις πιο σημαντικές κατηγορίες της αυτοκίνησης. Το αγοραστικό κοινό τα υποδέχτηκε με πολλή αγάπη και αυτό οφείλεται στον πολυτάλαντο χαρακτήρα τους. Με διαστάσεις όχι πολύ μεγαλύτερες από supermini, εξασφαλίζουν ένα καλύτερο επίπεδο χώρων, λίγη περισσότερη πρακτικότητα, πιο εύκολη χρήση σε εκδρομές και ταξίδια, δυνατότητα κίνησης σε ήπιους χωματόδρομους και βέβαια, περισσότερο στυλ, μαζί με υπερυψωμένη θέση οδήγησης και πολύ καλή ορατότητα. Στην Ελλάδα καταφέρνουν να είναι συνεχώς στις κορυφαίες θέσεις πωλήσεων, για όλους τους παραπάνω λόγους!

Παράλληλα, το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων έχει αρχίσει επίσης να είναι περιζήτητο. Ειδικότερα όσοι «γράφουν» πολλά χιλιόμετρα εντός πόλης γνωρίζουν καλά την ευκολία που προσφέρουν τα δύο πεντάλ (αντί των τριών) με αποτέλεσμα οι μετακινήσεις να γίνονται με αγχολυτικό τρόπο και σαφώς πιο ξεκούραστα. Για αυτό, είπαμε να συνδυάσουμε τα δύο αυτά στοιχεία, ψάχνοντας για τα πιο φθηνά B-SUV με αυτόματο κιβώτιο. Παρακάτω ακολουθούν τέσσερις καταξιωμένες προτάσεις από εταιρείες που έχουν διακριθεί στην κατηγορία, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν από αμιγώς βενζινοκίνητα μοντέλα έως mild hybrid ή και full hybrid!

1 - Kia Stonic

Με αρχική τιμή 21.440 €, το Kia Stonic είναι το φθηνότερο διαθέσιμο B-SUV με αυτόματο κιβώτιο. Συνδυάζεται με τον πολύ αποδοτικό τρικύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα 1.0 T-GDI με 100 ίππους, ενώ το σασμάν είναι ένα σύγχρονο αυτόματο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων (7DCT). Η πρακτικότητα της καμπίνας ανήκει στα δυνατά του όπλα και οι compact διαστάσεις του μοντέλου, βοηθάνε σημαντικά στις καθημερινές μετακινήσεις. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι συνοδεύεται και από μια κορυφαία εγγύηση 7 ετών, δίνοντας στον αγοραστή την απαραίτητη σιγουριά, αλλά και προσφέροντας ένα δυνατό χαρτί για την μεταπώλησή του.

2 - SEAT Arona

Βασισμένο στην επιτυχημένη πλατφόρμα MQB A0 του Volkswagen Group, το SEAT Arona είναι ένα εξαιρετικά ολοκληρωμένο B-SUV. Μάλιστα, προσφέρεται και σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές, καθώς στοιχίζει 22.990 € στην έκδοση με τον βενζινοκινητήρα 1.0 TSI των 110 ίππων και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG των 7 σχέσεων! Και μάλιστα στην πληρέστατη έκδοση εξοπλισμού Style που περιλαμβάνει κάθε βασικό στοιχείο. Για την κατηγορία του, ξεχωρίζει η ομοιογένεια της οδικής συμπεριφοράς του και η ικανότητα να ανταποκριθεί εξαιρετικά τόσο εντός πόλης, όσο και στο ταξίδι.

3 - Hyundai Bayon

Το μικρότερο SUV της Hyundai ακούει στο όνομα Bayon και ένα από τα βασικά όπλα του είναι η προσιτή τιμή. Αυτό ισχύει και για τις εκδόσεις με αυτόματο κιβώτιο! Με 23.040 € (με έκπτωση 500 € από την ελληνική αντιπροσωπεία) συγκαταλέγεται ανάμεσα στα φθηνότερα. Το 7άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7DCT συνδυάζεται με τον τρικύλινδρο turbo 1.0 T-GDI των 100 ίππων, ενώ με επιβάρυνση 500 € επιπλέον (23.540) διατίθεται το ίδιο σύνολο, αλλά και με mild hybrid υποβοήθηση. Να τονίσουμε ότι το Hyundai Bayon διαθέτει και εξαιρετικά ευρύχωρο χώρο αποσκευών στα 411 λίτρα.

Δείτε ακόμη: Τα 3 φθηνότερα B-SUV στην Ελλάδα

+1 - Toyota Yaris Cross

Με το Toyota Yaris Cross έγινε πραγματικός… χαμός στην κατηγορία των B-SUV. Το όνομα της ιαπωνικής μάρκας είναι συνώνυμο της εμπιστοσύνης για πάρα πολλούς Έλληνες, άρα σε συνδυασμό με το SUV παρουσιαστικό και τις καλές τιμές, κατάφερε να πετύχει διάνα! Αξίζει να σημειωθεί ότι η τιμή των 23.230 € για το βασικό Toyota Yaris Cross Hybrid, έχει στάνταρ το αυτόματο κιβώτιο e-CVT. Παράλληλα, συνδυάζεται με το αποδοτικό υβριδικό σύστημα της Toyota και η κατανάλωση εντός πόλης είναι… αστεία, καθώς μπορεί να περιοριστεί ακόμη και κάτω από τα 4 lt / 100 km! Η απόδοση του συστήματος είναι 116 ίπποι και το συνήθως θορυβώδες κιβώτιο CVT που προκαλεί βουητό από τον κινητήρα στις υψηλές ταχύτητες, έχει βελτιωθεί σημαντικά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...