BMW iX1: Τα 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις

Η πιο ισχυρή έκδοση της οικογένειας X1 της BMW, ονομάζεται ix1, μπαίνει προφανώς στην πρίζα και έχει και την καλύτερη σχέση τιμής-απόδοσης!

  • -
  • -

Η εμπορική σταδιοδρομία της νέας BMW iX1, ξεκίνησε με κάθε επισημότητα και στη χώρα μας, με το ηλεκτρικό SAV των Βαυαρών, να παίρνει σάρκα και οστά από τα σπλάχνα της 3ης γενιάς μοντέλων X1 της BMW.

Η ισχυρότερη έκδοση της γκάμας

Η νέα BMW ix1 διατίθεται σε δύο εκδόσεις. Η entry level, ix1 xDrive20, προσφέρει 204 ίππους με 250 Nm ροπής, με την κίνηση να μεταφέρεται στους μπροστινούς τροχούς. Η κορυφαία όμως version του μοντέλου, η ix1 xDrive30, είναι και η ισχυρότερη που συναντά κανείς στη γκάμα της νέας BMW X1.

Κάθε ένας ηλεκτροκινητήρας (στον εμπρός και πίσω άξονα) της νέας ix1 xDrive30 αποδίδει 190 ίππους και 245 Nm ροπής. Συνδυαστικά βέβαια, η απόδοση φθάνει τους 313 ίππους με 494 Nm ροπής!

Στην τιμή αυτή συνυπολογίζεται και η στιγμιαία αύξηση ισχύος (boost mode), η οποία ενεργοποιείται μέσω ενός μπουτόν στο αριστερό μέρος του τιμονιού και έχει διάρκεια περί τα 10’’.

Η BMW iX1 xDrive30 ολοκληρώνει το τυπικό «0-100 km/h» σε 5,6’’, με την τελική να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 km/h.

Με 5ης γενιάς σύστημα eDrive

Η τεχνολογία BMW eDrive 5ης γενιάς δίνει το παρών στη νέα ix1. Μια μπαταρία υψηλής τάσης βρίσκεται τοποθετημένη στο δάπεδο του αυτοκινήτου, η ενεργειακή χωρητικότητα της οποίας ανέρχεται σε 64,7 kWh.

Η υψηλή ενεργειακή πυκνότητα της μπαταρίας 152 Wh/kg σε σχέση με το βάρος της ή 199 Wh/l σε σχέση με τον όγκο της και η εξαιρετική απόδοση του συστήματος κίνησης, με συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στον κύκλο WLTP 18,4 - 17,3 kWh/100 km, υπόσχονται μεγάλη αυτονομία κίνησης, ενώ η φόρτιση σε DC ισχύος 130 kW, από 10% έως 80% επιτυγχάνεται σε χρόνο 29’.  

Με αυτονομία έως 474 km

Η entry level έκδοση της ix1 (xDrive20) είναι σε θέση να προσφέρει με μία πλήρη φόρτιση έως 438 km αυτονομίας. Η κορυφαία ωστόσο εκδοχή της ix1 (xDrive30) θα διανύσει έως και 474 km πλήρως φορτισμένη. Επιπλέον, μέσω του προηγμένου συστήματος πλοήγησης BMW Maps, ο κάτοχος της ix1 μπορεί όχι μόνο να βρει τους διαθέσιμους φορτιστές στη διαδρομή του αλλά να προγραμματίσει ενδεχόμενο ταξίδι του, να αποθηκεύσει τους χρόνους που θα χρειαστεί και να δει αναλυτικά την ενέργεια που θα καταναλώσει.  

Με κορυφαίο τεχνολογικό υπόβαθρο

Το BMW Curved Display, που δεσπόζει στην καμπίνα της ix1 συνδυάζει μια οθόνη 10,25’’  για τον πίνακα οργάνων και μία ακόμη 10,7’’ για το σύστημα πολυμέσων. Και οι δυο αυτές  οθόνες συγχωνεύονται σε μια ενιαία…γυάλινη!

Βασισμένο στο λειτουργικό σύστημα BMW 8 και με λογισμικό νέας γενιάς, σε συνδυασμό με εξαιρετικά ισχυρή συνδεσιμότητα και επεξεργασία δεδομένων, μεταφέρει την αλληλεπίδραση μεταξύ οδηγού και οχήματος… στο ψηφιακό μέλλον.

Το νέο σύστημα BMW iDrive προσφέρει στην κυριολεξία τα πάντα στον οδηγό ώστε αυτός, να απολαύσει με εύκολο και… διαισθητικό τρόπο τις λειτουργίες των επιμέρους συστημάτων πλοήγησης, infotainment και επικοινωνίας, καθώς και όλων των ψηφιακών υπηρεσιών.

Δείτε ακόμα: H BMW X1 είναι το Νο1 μοντέλο στα C-SUV στην Ελλάδα

Με πιο απλά λόγια, τα συστήματα που διαθέτει η ix1 «γλυκοκοιτούν» σε προδιαγραφές το επίπεδο αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3. Εξίσου σημαντικό, ότι το «αποτύπωμα» της νέας BMW iX1 xDrive30 καθ' όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής της, είναι περίπου 30% χαμηλότερο από αυτό της επίσης νέας X1 sDrive18i.

Με μηδενικό φόρο εταιρικής χρήσης

Με λιανική τιμή προ φόρων κάτω από 40.000€ (προτεινόμενη λιανική τιμή με φόρους 47.400€) η BMW iX1 eDrive20 απαλλάσσεται από το φόρο εταιρικής χρήσης και αποτελεί ιδανική πρόταση και για εταιρικό όχημα. Δείτε εδώ τις τιμές όλων των εκδόσεων 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...