Οδηγοί Ταξί έκλεβαν τους πελάτες με tablet – Δείτε πόσα είχαν κερδίσει

«Κούρσες» με παράνομα ταξίμετρα πραγματοποιούσαν οδηγοί Ταξί, χρεώνοντας επιπλέον χρήματα τους ανυποψίαστους πελάτες.

  • -
  • -

Στη σύλληψη δύο οδηγών Ε.Δ.Χ. οχήματος (Ταξί), προχώρησαν αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής. Ειδικότερα, κατά τους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι οι παραβάτες αυτοκινητιστές, αντί ταξίμετρου, είχαν τοποθετήσει ηλεκτρονική συσκευή (tablet), στην οποία εγκατέστησαν εφαρμογή καταγραφής οφειλόμενου κομίστρου που εμφάνιζε μεν στην οθόνη ψηφιακό ταξίμετρο, αλλά χρέωνε περισσότερο τους πελάτες.

taxi

Η αστυνομία εντόπισε δύο περιπτώσεις οδηγών Ταξί που χρησιμοποιούσαν την παράνομη εφαρμογή. Μάλιστα, από το ιστορικό της εφαρμογής, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν πως ο ένας από αυτούς, τις τελευταίες 7 ημέρες είχε εισπράξει 1.015 ευρώ για 126 κούρσες, έχοντας διανύσει συνολικά 552 km.

Το κόλπο για να χρεώνουν περισσότερο

Ορισμένοι οδηγοί Ταξί, χρησιμοποιούν tablet ή κινητά τηλέφωνα με εφαρμογές που προσομοιάζουν σε ταξίμετρα παραπλανώντας τους επιβάτες. Έτσι, λοιπόν, αντί να θέτουν σε λειτουργία το κανονικό και νόμιμο ταξίμετρο, ανοίγουν το smartphone ή το tablet, χρεώνοντας ότι θέλουν.

Δείτε ακόμη: Η αστυνομία πήρε για πάντα το δίπλωμα από οδηγό ταξί – Γιατί;

Πρόκειται για γνωστή απάτη, την οποία η αστυνομία γνωρίζει. Οι πελάτες θα πρέπει όταν εισέρχονται στο Ταξί να εντοπίσουν το ταξίμετρο και να γνωρίζουν πως τα κινητά και τα tablet δεν αποτελούν ταξίμετρα ακόμα και αν εμφανίζουν αυτές τις ενδείξεις.

taxi

Επίσης, προτού αποβιβαστούν από το ταξί, να ζητούν τη νόμιμη απόδειξη παροχής υπηρεσιών, η οποία μπορεί να εκδοθεί μόνο από νόμιμο ταξίμετρο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...