Το νέο μεγάλο έργο της Χαλκίδας - Πότε ξεκινά και πότε θα είναι έτοιμο;

Ένα έργο που η Χαλκίδα ζητά απεγνωσμένα εδώ και χρόνια για να λύσει το κυκλοφοριακό της πρόβλημα, ξεκίνησε να υλοποιείται. Πότε θα είναι έτοιμο; Πόσα χρήματα θα κοστίσει;

  • -
  • -

Πάνω από 210 εκατομμύρια ευρώ θα κοστίσει το μεγάλο έργο που περιμένει η Χαλκίδα. Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου αναμένεται να μειώσει σημαντικά την κίνηση μέσα στην πρωτεύουσα της Εύβοιας, ενώ θα αυξήσει κατακόρυφα την οδική ασφάλεια.

Ένα έργο για το οποίο η συζήτηση έχει ανοίξει εδώ και πολλά χρόνια, καθώς είναι οφθαλμοφανής η χρησιμότητά του και αδιαμφισβήτητα τα οφέλη που θα φέρει σε κατοίκους και επισκέπτες. Άλλωστε, με τη συχνότητα που γίνονται τα τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα, είναι επιτακτική ανάγκη η συνεχής βελτίωση του οδικού δικτύου.

ethini-odos-aftokinitodromos-pinakida-xalkida-sximatari

Ποιο είναι το νέο μεγάλο έργο της Χαλκίδας;

Το έργο που θα αλλάξει πλήρως την εικόνα στην είσοδο της Εύβοιας είναι η παράκαμψη Χαλκίδας, για την οποία έχουν πέσει οι υπογραφές εδώ και 10 μήνες, όμως ακόμα δεν έχουν αρχίσει να γίνονται οι πρώτες εργασίες.

Δείτε ακόμα: Αλλάζει η Ελλάδα – Τα μικρά και μεγάλα έργα

Αυτό αναμένεται να αλλάξει μέχρι το Πάσχα, περίοδο που περιμένουμε να δούμε τα πρώτα έργα, ενώ το καλοκαίρι θα αναπτυχθούν περαιτέρω οι εργασίες που θα οδηγήσουν στην κυκλοφοριακή ανακούφιση της Χαλκίδας. Το ίδιο έργο προβλέπει και την παράκαμψη των Ψαχνών, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο έναν ασφαλή διάδρομο που θα ενώνει την βόρεια με την νότια Εύβοια.

xalkida

Πότε θα είναι έτοιμη η παράκαμψη Χαλκίδας;

Ο ορίζοντας ολοκλήρωσης της παράκαμψης Χαλκίδας και της παράκαμψης Ψαχνών είναι το 2027, καθώς η χρονική διάρκεια του έργου σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα είναι 48 μήνες, δηλαδή τέσσερα χρόνια.

Ανάδοχος του έργου είναι η κατασκευαστική εταιρεία ΜΕΤΚΑ, η οποία ανήκει στον όμιλο Μυτιληναίου. Πρόκειται για την ίδια εταιρεία που κατασκεύασε και παρέδωσε πριν από λίγες μέρες την Αμβρακία Οδό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...