Ποιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο έκανε 587 πραγματικά km με μια φόρτιση;

Το συγκεκριμένο μοντέλο κατάφερε να διανύσει μια πολύ μεγάλη απόσταση πριν χρειαστεί να συνδεθεί με φορτιστή, σε πραγματικές συνθήκες κυκλοφορίας.

  • -
  • -

Τα βήματα της ηλεκτροκίνησης γίνονται με πολύ γρήγορο ρυθμό. Απόδειξη, οι δοκιμές που κάνουν οι ίδιοι οι κατασκευαστές, οι οποίες δείχνουν ότι πλέον τα πιο εξελιγμένα μοντέλα του είδους μπορούν να συναγωνιστούν σε αυτονομία βενζινοκίνητες προτάσεις με πάνω από 500-550 km με μία φόρτιση. Η Porsche Taycan στην αναβαθμισμένη εκδοχή της, κατάφερε να ταξιδέψει από το Los Angeles στο San Diego και πίσω, καλύπτοντας 587 km. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι το επίτευγμα αυτό σημειώθηκε σε δρόμο με πραγματικές συνθήκες κυκλοφορίας, άρα είναι κάτι που ο καθένας μπορεί να πετύχει.

Με ταχύτητα φόρτισης… αστραπιαία!

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, οι τέσσερις Porsche Taycan που συμμετείχαν κινούνταν με κανονικές ταχύτητες που έφταναν μέχρι και τα 120 km/h, όπου επιτρεπόταν από τον ΚΟΚ. Επίσης σημειώνεται από την εταιρεία ότι όλα τα αυτοκίνητα ήταν εφοδιασμένα με την μεγάλη μπαταρία που προσφέρεται η Taycan, την Performance Battery Plus. Στη συνέχεια το εντυπωσιακό ηλεκτρικό αυτοκίνητο έκανε… επίδειξη δύναμης φορτίζοντας αστραπιαία με 300 kW, συνθήκες που επιτρέπουν την επαναφόρτιση από το 10% έως το 80% μέσα σε μόλις 20 λεπτά.

Δείτε ακόμη: Έκλεψαν τα φανάρια από μια Porsche Taycan και την... έσκισαν ολόκληρη

Η διαδικασία φόρτισης επαναλήφθηκε αρκετές φορές προσφέροντας τα ίδια αποτελέσματα και αξιοσημείωτη σταθερότητα σε ό,τι αφορά τον χρόνο φόρτισης, συνέπεια που αποδεικνύεται απίστευτα βοηθητική σε συνθήκες ταξιδιού εξοικονομώντας χρόνο για οδηγό και επιβάτες. Άλλωστε η Porsche Taycan είναι χτισμένη σε μια εξελιγμένη ηλεκτρική πλατφόρμα που κάνει χρήση κυκλώματος 800V, προσφέροντας τη δυνατότητα πολύ γρήγορων φορτίσεων, καμπύλη φόρτισης που διατηρεί ψηλά την ισχύ μέχρι περίπου και το 80%, μαζί με αποτελεσματική διαχείριση ενέργειας που επιτρέπει την επίτευξη μεγάλης αυτονομίας, όπως αυτή των 587 km που σημειώθηκε στις δοκιμές της γερμανικής μάρκας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...