Έκλεψαν τα φώτα από Porsche και της… έσκισαν το αμάξωμα!

Η κλοπή των φωτιστικών σωμάτων ενός αυτοκινήτου, δεν είναι και τόσο σπάνια περίπτωση. Όμως οι συγκεκριμένοι ληστές κυριολεκτικά ρήμαξαν μια Porsche Taycan Cross Turismo!

  • -
  • -

Ακριβό αυτοκίνητο σημαίνει και ακριβά ανταλλακτικά! Τα φωτιστικά σώματα έχουν φτάσει να είναι ένα από τα ακριβότερα εξαρτήματα που έχει πάνω του ένα όχημα, καθώς πλέον ενσωματώνουν αμέτρητες τεχνολογίες. Τα νεότερα LED Matrix με συστήματα ελέγχου κατεύθυνσης της δέσμης, μεμονωμένης λειτουργίας κάποιων φωτιστικών στοιχείων ή φωτισμός σε διαφορετική ένταση, έχουν τετραψήφια τιμή ως ανταλλακτικά, άρα δεν είναι παράλογο που εμφανίζουν και αυξημένη ζήτηση σε… κλοπές. Κάπως έτσι ξεκίνησε η ιστορία για την συγκεκριμένη Porsche Taycan Cross Turismo, που βρέθηκε ξαφνικά χωρίς φανάρια, αλλά και με σημαντικά «τραύματα».

Η ζημιά φτάνει σε πενταψήφια τιμή!

Στο Düsseldorf της Γερμανίας, ο ιδιοκτήτης του πράσινου ηλεκτρικού μοντέλου ήρθε αντιμέτωπος με μια… βίαιη κλοπή. Οι ληστές για να πάρουν τα φανάρια, δεν αφαίρεσαν τα μέρη του αμαξώματος αλλά τα έσκισαν σαν κονσέρβα, προκαλώντας ακριβές ζημιές. Φυσικά πήραν τα φωτιστικά σώματα μαζί με τις καλωδιώσεις και τα παρελκόμενα, τα οποία στοιχίζουν περίπου 4.000 € το κάθε ένα. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται το φανάρι LED Matrix, μαζί με τις λάμπες του συστήματος (που δεν είναι καθόλου… φθηνές) αλλά και τον εγκέφαλο συντονισμού της μονάδας. Άρα εύκολα καταλαβαίνουμε ότι το σύνολο της ζημιάς σε αυτή την Taycan ξεπερνά τις 10.000 €… Εντύπωση πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι η πράσινη Porsche Taycan Cross Turismo ήταν παρκαρισμένη στον δρόμο όλο το βράδυ.

R.I.P Taycan Turismo - brutal headlight theft
byu/No_Supermarket9751 inPorsche

 

Δείτε ακόμη: Ρομά «γδύνει» Smart σε 3 δευτερόλεπτα και εξαφανίζεται

Οι ληστές είχαν όσο χρόνο χρειάζονταν για να «περιποιηθούν» το γερμανικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο, προκαλώντας του ακριβές ζημιές. Είμαστε σίγουροι όμως ότι θα ήταν ασφαλισμένο για μερική κλοπή, άρα το μεγαλύτερο μέρος του λογαριασμού θα καλυφθεί από την ασφαλιστική εταιρεία. Το ερώτημα όμως, είναι τι θα κάνουν τα φανάρια οι ληστές, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των σύγχρονων εξελιγμένων φαναριών τεχνολογίας LED Matrix κλπ είναι κωδικοποιημένα να λειτουργούν αποκλειστικά στο όχημα που τοποθετήθηκαν εξαρχής στο εργοστάσιο. Για να λειτουργήσουν θα πρέπει να έχουν πάρει μαζί και τον εγκέφαλο του οχήματος ή να πάνε τα φανάρια σε μια αντιπροσωπεία προκειμένου να κωδικοποιηθούν εκ νέου με το λογισμικό της Porsche. Εκεί όμως, θα διαπιστωθεί ότι είναι και κλεμμένα!  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...