Βγαίνουν στην αγορά τα van υδρογόνου της Stellantis

Τέσσερα van που θα κινούνται με καύσιμο το υδρογόνο θα προσφέρει η Stellantis, με τα σήματα των Citroen, FIAT, Opel και Peugeot.

  • -
  • -

Η Stellantis Pro One παράγει πλέον υδρογονοκίνητα van μεσαίου και μεγάλου μεγέθους στα εργοστάσιά της, ενισχύοντας τη δέσμευσή της στα οχήματα μηδενικών εκπομπών. Η κίνηση αυτή εδραιώνει τη Stellantis ως κορυφαίο κατασκευαστή στην Ευρώπη.

Τα νέα van συνδυάζουν την τεχνολογία των ηλεκτρικών οχημάτων της Stellantis με τα πλεονεκτήματα του υδρογόνου, όπως ο σύντομος χρόνος ανεφοδιασμού και η ικανότητα μεταφοράς μεγαλύτερου ωφέλιμου φορτίου. Προσφέρουν αυτονομία έως 500 km και ανεφοδιάζονται σε μόλις 5 λεπτά.

stellantis-citroen-jumper-fiat-ducato-opel-movano-peugeot-boxer-ydrogono

Η Stellantis θα παράγει οκτώ υδρογονοκίνητα μοντέλα: Citroën ë-Jumpy/ë-Jumper, FIAT Professional E-Scudo/E-Ducato, Opel Vivaro/Movano, Peugeot E-Expert/E-Boxer.

Δείτε ακόμα: Peugeot e-Expert Hydrogen: Το νέο επαγγελματικό που καίει υδρογόνο

Η τεχνολογία υδρογόνου κατέχει σημαντικό ρόλο στο πλάνο της Stellantis για μηδενικές εκπομπές. Η εταιρεία πρωτοστάτησε με την διάθεσή τους στην αγορά το 2021 και το 2023 έγινε μέτοχος της Symbio, κορυφαίας εταιρείας υδρογόνου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...