Η απάτη με το τροχαίο ατύχημα – Πήγαν να κλέψουν από παππού 10.000 ευρώ

Μια κυρία εκ Βουλγαρίας, επιχείρησε να κοροϊδέψει ηλικιωμένο στα Ιωάννινα με πρόσχημα τροχαίο ατύχημα, ζητώντας 10.000 ευρώ.

  • -
  • -

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται μια αλλοδαπή υπήκοος Βουλγαρίας, μέλος εγκληματικής οργάνωσης που επιδίδονταν σε τηλεφωνικές απάτες. Όπως αναφέρει το ergnews η σύλληψη έγινε την ώρα που η κυρία πήγε να παραλάβει 10.000 ευρώ από ηλικιωμένο άτομο στην πόλη των Ιωαννίνων.

apati

Το τμήμα Ασφάλειας Ιωαννίνων, δέχθηκε καταγγελίες από πολίτες, έπειτα από τηλεφωνήματα αγνώστων που προσποιούνταν τους αστυνομικούς. Οι δράστες, έλεγαν πως συγγενικά τους πρόσωπα είχαν προκαλέσει σοβαρό τροχαίο και ζητούσαν χρήματα για να τους βοηθήσουν να αποφύγουν τα μπλεξίματα με τον νόμο.

Το κόλπο με το τροχαίο ατύχημα

Τα μέλη της οργάνωσης, στόχευαν κυρίως σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Τους έπαιρναν τηλέφωνο αιφνιδιαστικά και με συγκεκριμένη μέθοδο προσπαθούσαν να τους πείσουν ότι κάποιο κοντινό τους πρόσωπο έχει εμπλακεί σε σοβαρό τροχαίο. Μάλιστα, γυναικείο μέλος προσποιούνταν την κόρη ή την εγγονή τους, λέγοντας πως πρέπει να καταβληθούν άμεσα τα χρήματα για να μπορέσουν να την αφήσουν ελεύθερη.

Δείτε ακόμη: Ελλάδα: Η συμμορία των 11 με τα Porsche, BMW, Mercedes και Range Rover

Οι αστυνομικοί, αφού ερεύνησαν την υπόθεση και εντόπισαν τη Βουλγάρα, συμφώνησαν με τον ηλικιωμένο να παραδώσει το ποσό των 10.000 ευρώ. Αυτός μίλησε με την αλλοδαπή και της πέταξε από το μπαλκόνι του σπιτιού του μια σακούλα με τα χρήματα. Την ώρα που η κυρία επιχείρησε να τα παραλάβει, εμφανίστηκαν οι αστυνομικοί και τη συνέλαβαν. Στον έλεγχο που έγινε, εντόπισαν πάνω της δύο κινητά τηλέφωνα και το ποσό των 600 ευρώ.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων για την ανακάλυψη της ταυτότητας των υπολοίπων μελών της οργάνωσης συνεχίζεται.

Πηγή: ertnews.gr

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...