Jeep Avenger e-Hybrid: Πότε έρχεται στην Ελλάδα - Οι πρώτες τιμές στην Ευρώπη

Μετά την ηλεκτρική και τη θερμική έκδοση, η Jeep είναι έτοιμη να λανσάρει στη χώρα μας τη νέα version του Avenger με την ονομασία e-Hybrid.

  • -
  • -

Η νέα έκδοση του Avenger φέρει το σύστημα e-Hybrid της Jeep, που αποτελείται από ένα τούρμπο κινητήρας βενζίνης χωρητικότητας 1,2 lt, από μια μπαταρία ιόντων λιθίου υπό τάση 48V, από ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων και φυσικά από ένα ηλεκτροκινητήρα 21 kW με 55 Nm που φιλοξενείται στο κιβώτιο, μαζί με το inverter και την ηλεκτρονική μονάδα διαχείρισης του υβριδικού πακέτου.

Πως λειτουργεί

Ο θερμικός κινητήρας επωφελείται τη μίζα-εναλλάκτη (BSG) και λειτουργεί στο θερμοδυναμικό κύκλο Miller προκειμένου να μεγιστοποιούνται τα οφέλη της υβριδικής τεχνολογίας.

Όπως και τα υπόλοιπα e-Hybrid μοντέλα της Jeep, το Renegade και το Compass, το ήπια υβριδικό Avenger θα μπορεί να ξεκινάει, να παρκάρει και να κινείται αμιγώς ηλεκτρικά για μέχρι 1 km με ταχύτητα έως 30 km/h.Με αυτόν τον τρόπο θα επιτυγχάνει πολύ χαμηλό επίπεδο θορύβου στην καμπίνα και 15% χαμηλότερες εκπομπές CO2 συγκριτικά με έναν συμβατικό κινητήρα βενζίνης. Σύμφωνα με τις εργοστασιακές μετρήσεις το Jeep Avenger e-Hybrid εκπέμπει από 111 έως 114 g CO2/km (τιμές υπό τελική έγκριση), ενώ η μέση κατανάλωση είναι 5,1 lt/100 km, αμφότερες εξαιρετικές τιμές για την κατηγορία.

Η συνολική απόδοση είναι 100 PS με 205 Nm ροπής, με τον ηλεκτρικό κινητήρα να υποβοηθά προς όφελος της ζωντανής επιτάχυνσης, της άμεσης απόκρισης στο πάτημα του γκαζιού και της οικονομίας καυσίμου.

Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς και το σύστημα έχει εξελιχθεί προκειμένου η μετάβαση από την αμιγώς ηλεκτρική στην υβριδική λειτουργία να μη γίνεται καν αντιληπτή, παρά μόνο από τις ενδείξεις στον ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Πότε έρχεται Ελλάδα το Avenger e-Hybrid

Στη χώρα μας η έλευση του νέου Avenger e-Hybrid αναμένεται προς τα τέλη της άνοιξης του 2024. Το compact SUV της Jeep θα διατίθεται σε τρία επίπεδα εξοπλισμού Longitude, Altitude και Summit, ενώ τα συστήματα Selec-Terrain και Hill Descent Control θα περιλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό και των τριών.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Jeep Avenger 1.2T 100 PS

Σε ό,τι αφορά τις τιμές πώλησης του μοντέλου στην Ελλάδα, θα γίνουν γνωστές τις αμέσως επόμενες μέρες, οπότε και θα ανοίξουν οι παραγγελίες. Εδώ, αξίζει να σημειώσουμε πως, στην Ισπανία όπου το μοντέλο έχει ξεκινήσει να πωλείται κανονικά, η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 25.900 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...