Η Yamaha παρουσίασε το πρώτο της όχημα υδρογόνου - Μόνο για… αριστοκράτες!

Με απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα, αλλά χωρίς να ακολουθεί τον παραδοσιακό δρόμο της ηλεκτροκίνησης, η Yamaha επενδύει στην υδρογονοκίνηση.

  • -
  • -

Η Yamaha είναι μια εταιρεία που δραστηριοποιείται σε πάρα πολλούς τομείς. Από κορυφαίες μοτοσυκλέτες, μέχρι ATV, Jet Ski, ακόμη και… μουσικά όργανα. Μέσα στην ποικιλία των προϊόντων που κατασκευάζει βρίσκονται και τα Golf Cars, δηλαδή τα γνωστά «αμαξάκια του γκολφ» που τα συναντάμε στα γήπεδα του πιο αριστοκρατικού αθλήματος στον κόσμο. Και κάνοντας ένα βήμα προς τα εμπρός, η ιαπωνική εταιρεία παρουσιάζει το DRIVE H2, το πρώτο της club car που κάνει χρήση υδρογόνου για την κίνησή του.

Με χαρακτήρα μηδενικών ρύπων

Το Yamaha DRIVE H2 παρουσιάστηκε στο PGA Show στη Φλόριντα, μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις στον κόσμο με θέμα το γκολφ και οτιδήποτε γύρω από αυτό. Βασίζεται στο ιδιαίτερα επιτυχημένο μοντέλο Yamaha DRIVE2 CONCIERGE 4 το οποίο διακρίνεται για την ευρυχωρία, την άνεση και τη χρηστικότητά του, χαρακτηριστικά που το έχουν τοποθετήσει ανάμεσα στα πιο καλοπουλημένα club cars στον κόσμο. Η υδρογονοκίνητη version του εξοπλίζεται με δύο δεξαμενές υψηλής πίεσης για την αποθήκευση του υδρογόνου, χωρητικότητας 25L η κάθε μία.

Δείτε ακόμη: Εργοστάσιο υδρογόνου στην Ελλάδα - Δείτε σε ποια πόλη θα φτιαχτεί

Αξίζει να αναφερθεί ότι το όχημα εξοπλίζεται με κινητήρα εσωτερικής καύσης, ο οποίος καίει το υδρογόνο και όχι τεχνολογία κυψελών καυσίμου, όπως τα αυτοκίνητα παραγωγής που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο καύσιμο. Για τη χρήση που προορίζεται, αυτός ήταν ο βέλτιστος τρόπος αξιοποίησης του υδρογόνου σύμφωνα με την εταιρεία. Για την ώρα το Yamaha DRIVE H2 έχει παρουσιαστεί μεν, ωστόσο βρίσκεται σε φάση δοκιμών εξέλιξης. Η Yamaha έχει ανακοινώσει ότι στο άμεσο μέλλον, θα παρουσιάσει κι άλλα πρωτότυπα με κινητήρες υδρογόνου, ενώ δηλώνει ότι θα δημιουργηθούν μέχρι και γεννήτριες παραγωγής ρεύματος σχετικής τεχνολογίας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...