Subaru τράκαρε με εκχιονιστικό - Κόπηκε στη μέση [Video]

Όταν δεις τις εικόνες και το video θα απορείς αν γλίτωσαν, αλλά παραδόξως όλοι έφυγαν από το σημείο του συμβάντος χωρίς κανένα σοβαρό τραυματισμό.

  • -
  • -

Τα Subaru και ειδικά μοντέλα όπως το Impreza και το WRX έχουν χτίσει εδώ και χρόνια μία εικόνα που τα θέλει να είναι εξαιρετικά ικανά σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες όπου ο δρόμος μπορεί να είναι καλυμμένος από χώμα, χιόνι ή πάγο. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως τα ιαπωνικά sedan μπορούν να πραγματοποιήσουν και θαύματα. Αυτό σημαίνει πως στον πραγματικό κόσμο με τις μεταβλητές να είναι πολλές, όπως στην προκειμένη περίπτωση, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι πολύ δυσάρεστα. Εδώ για παράδειγμα η κατάληξη ήταν το WRX που θα δείτε στο video, να μπαίνει στο πλάνο ως ένα κομμάτι και να καταλήγει… κομμένο στα δύο.

Subaru-kopike-sta-dio-

Αυτό το βίντεο προέρχεται από το Υπουργείο Μεταφορών της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, το οποίο το χρησιμοποίησε για να υπενθυμίσει στους οδηγούς τον κίνδυνο που υπάρχει όταν κινούμαστε σε συνθήκες χιονιού. Το πλάνο προέρχεται από την κάμερα (dash cam) που είναι τοποθετημένη στο παρμπρίζ ενός εκχιονιστικού το οποίο κινείται σε έναν δρόμο διπλής κυκλοφορίας με μία λωρίδα για το κάθε ρεύμα στα βουνά Adirondack. Το εν λόγω Subaru εμφανίζεται λίγο πριν την ολοκλήρωση μίας προσπάθειας προσπέρασης καθώς το φορτηγό αρχίζει να παίρνει μια αριστερή στροφή.

Δείτε ακόμη: Είναι παράνομες οι κάμερες για παρμπρίζ αυτοκινήτου στην Ελλάδα;

Ωστόσο, οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες και το Subaru δεν προλαβαίνει να επιστρέψει στη λωρίδα του. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να γλιστρήσει και πριν προλάβει να φύγει μπροστά από το εκχιονιστικό, το πίσω μέρος του συγκρούεται με το βαρύ όχημα. Το αποτέλεσμα αυτής της σύγκρουσης σίγουρα δεν φεύγει με… αλοιφή, καθώς όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες του Erik Ghirarduzzi, το WRX κατέληξε να κοπεί στα δύο.

 

Ο περαστικός που τράβηξε τις φωτογραφίες το αποκάλεσε θαύμα ότι κανείς δεν τραυματίστηκε πιο σοβαρά. Η προσπέραση σε χιόνι και λάσπη θα έπρεπε έτσι κι αλλιώς να αποφεύγεται. Επιπλέον, στο video βλέπουμε να πραγματοποιείται η προσπέραση σε σημείο πριν από στροφή που σημαίνει πως δεν υπήρχε ορατότητα στο αντίθετο ρεύμα. Κάτι απόλυτα αναγκαίο όταν πραγματοποιείται μία προσπέραση διότι διαφορετικά αυτά είναι τα αποτελέσματα.

Δείτε ακόμη: Τροχαίο στη Βούλα - Με τι αυτοκίνητο έγινε το μοιραίο δυστύχημα

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, ενώ άγνωστο παραμένει το αν ο οδηγός θα αντιμετωπίσει κατηγορίες ή όχι. Ανεξάρτητα όμως από αυτό, αυτό το video είναι μία εξαιρετική ευκαιρία να θυμηθούμε γιατί δεν πρέπει να παίρνουμε κανένα ρίσκο στο δρόμο. Δυστυχώς μέχρι να το καταλάβουμε, μόνιμα θα υπάρχουν δυσάρεστα γεγονότα που θα μας το υπενθυμίζουν.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...