Το πολύ, 30% της αγοράς, να είναι ηλεκτρικά – Ποιος έκανε αυτή την πρόβλεψη

Η ηλεκτροκίνηση δεν είναι η απάντηση στα προβλήματά μας και δεν πρόκειται ποτέ τα EV να ξεπεράσουν σε μερίδιο αγοράς το 30%, δήλωσε για πολλοστή φορά ο… Akio Toyoda.

  • -
  • -

O Akio Toyoda, ο εγγονός του ιδρυτή της Toyota και πρόεδρος του ιαπωνικού κολοσσού εξέφρασε για πολλοστή φορά δημοσίως, την πεποίθηση σου ότι τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα θα φτάσουν στο «pick» τους, το 30% της αγοράς.

Το υπόλοιπο 70%, θα κατανεμηθεί σε υβριδικά, αυτοκίνητα με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου και φυσικά στα «παραδοσιακά», με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Είναι μια ουτοπία…

Ο Akio Toyoda έσπευσε να τονίσει ότι η απόφαση για το τι είδους αυτοκίνητα θα χρησιμοποιεί το κοινό θα πρέπει να λαμβάνεται από τους ίδιους τους καταναλωτές και όχι να επιβάλλεται σε αυτούς από εταιρείες, ρυθμιστικές ή πολιτικές αρχές.

«Σχεδόν ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι στον κόσμο ζουν είτε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα είτε με περιορισμένη «πρόσβαση» σε αυτό. Και η αυτοκινητοβιομηχανία τι κάνει; Κατασκευάζει ακριβά ηλεκτρικά αυτοκίνητα ως απάντηση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Toyoda…

Σύμφωνα με τον ισχυρό άνδρα της Toyota oι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα παραμείνουν σίγουρα στο προσκήνιο ωστόσο, ο Akio Toyoda, δεν ξεκαθάρισε εάν αναφερόταν σε κινητήρες εσωτερικής καύσης νέων αυτοκινήτων ή οχημάτων που ήδη κυκλοφορούν.

Η Toyota έχει προσεγγίσει την ηλεκτροκίνηση πιο συντηρητικά σε σχέση με άλλους κατασκευαστές οι οποίοι έχουν δηλώσει μάλιστα ότι σε λίγα μόλις χρόνια δε θα παράγουν τίποτε άλλο πέραν ηλεκτρικών οχημάτων.

Δείτε ακόμα: Νέες μπαταρίες από την Toyota με αυτονομία 1.200 km και φόρτιση σε 10’

Η ιαπωνική φίρμα θα εμπλουτίσει βέβαια τη γκάμα της με μια σειρά νέων ηλεκτρικών μοντέλων χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα εγκαταλείψει τη δέσμευση της στην υβριδική τεχνολογία η οποία θεωρεί ότι είναι η μόνη πραγματικά βιώσιμη λύση για την αυτοκίνηση, το περιβάλλον αλλά και τους καταναλωτές.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...