Η αγορά των diesel στην Ελλάδα

Σημαντική αύξηση με 3% μερίδιο

  • -
  • -

Η άνοδος της τιμής των καυσίμων στην Ελλάδα έχει οδηγήσει πολλούς στην επιλογή αυτοκινήτου diesel. Παρ' όλο που η κυκλοφορία τους επιτρέπεται προς το παρόν μόνο εκτός των δύο μεγάλων πόλεων, Αθήνας και Θεσσαλονίκης, έχουμε αύξηση των πωλήσεων και μάλιστα όχι στις κατηγορίες των 4x4 και SUV που μέχρι πρότινος ήταν στο επίκεντρο της αγοράς.

Το 2010, η συνολική αγορά των πετρελαιοκίνητων επιβατικών αυτοκινήτων (εκτός των ταξί) στην Ελλάδα έφτασε τις 4.300 μονάδες περίπου, ξεπερνώντας σε μερίδιο το 3%.

Κυρίαρχη θέση σ' αυτή την αγορά είχε η Fiat, που ήταν πρώτη σε πωλήσεις στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, με 630 μονάδες και μερίδιο αγοράς 14,6%. Επιπλέον στις μικρές κατηγορίες, A και B, κατέλαβε το 28%. Να σημειώσουμε ότι οι κατηγορίες Α και Β έχουν βαρύνουσα θέση στην ελληνική αγορά εφόσον αποτελούν μαζί το 40% περίπου της συνολικής αγοράς πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων.

Οι εκδόσεις diesel αποτέλεσαν το 7% των συνολικών πωλήσεων της Fiat και το πιο πετυχημένο πετρελαιοκίνητο μοντέλο της Fiat ήταν το Panda με τον κινητήρα 1.3 Multijet των 75 ίππων. Σχεδόν ένα στα δύο Panda που πουλήθηκαν το 2010 ήταν diesel.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...