Νέο, προσιτό ηλεκτρικό B-SUV - Πότε έρχεται στην Ελλάδα;

Τα B-SUV είναι τα πιο δημοφιλή μοντέλα στην Ελλάδα, όμως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας έχουν ακόμα σχετικά υψηλές τιμές. Ωστόσο, αυτό θα αλλάξει σύντομα.

  • -
  • -

Η Ecocar είναι ιδιαίτερα γνωστή στην Ελλάδα, κυρίως για τα microcars που πουλάει στη χώρα μας, καθώς και τα επαγγελματικά μοντέλα που βασίζονται σε αυτά. Τα πιο γνωστά μοντέλα είναι τα City Low Speed, City High Speed και φυσικά το Pocco, το οποίο σύστησε την μάρκα σε πολύ κόσμο που δεν την γνώριζε.

Τώρα η Ecocar θα κάνει το μεγάλο βήμα φεύγοντας από τις διάφορες κατηγορίες των microcars. Αυτό θα το κάνει φέρνοντας στην Ελλάδα το πρώτο της αυτοκίνητο που δεν θα είναι microcar. Αντίθετα, θα είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό B-SUV. Το εν λόγω ηλεκτρικό μοντέλο θα καλύπτει μεγάλη γκάμα αγοραστών, ενώ θα στοχεύει στο πιο προσιτό κομμάτι της αγοράς.

ecocar-yudo-teaser

Τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου, προσιτού ηλεκτρικού B-SUV

Προς το παρόν η Ecocar έχει δώσει στη δημοσιότητα μόνο ένα video όπου βλέπουμε το αυτοκίνητο να δοκιμάζεται σε χιονισμένο περιβάλλον. Στο video προσφέρονται και κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου όπως η αυτονομία, η ισχύς οι διαστάσεις και η χωρητικότητα της μπαταρίας. Επιπλέον, στο site της εταιρείας υπάρχουν αναλυτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου.

Δείτε ακόμα: Τα 10 φθηνότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα - Κάτω από 19.000 €. Πόσα είναι SUV;

Οι εξωτερικές διαστάσεις είναι 4.035Χ1.736Χ1.625 mm για Μήκος/Πλάτος/Ύψος, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2.480 mm, με τον χώρο αποσκευών να έχει όγκο 310 λίτρα. Η απόσταση από το έδαφος αγγίζει τα 165 mm, όμως το στοιχείο που κερδίζει τις εντυπώσεις είναι το βάρος που περιορίζεται στα 1.310 κιλά, τιμή ιδιαίτερα χαμηλή για ηλεκτρικό B-SUV (ακόμα και για θερμικό είναι χαμηλό το βάρος).

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/5fc3b384ad4dc15a8ec7ace74d3c71cc.jpg

Η μπαταρία του είναι τύπου LFP με χωρητικότητα 41,7 kWh, προσφέροντάς του αυτονομία της τάξης των 320 km στον κύκλο WLTP. Ο κινητήρας είναι στον μπροστά άξονα και έχει ισχύ 70 kW (95 ίπποι). Όσο για τη φόρτιση, από το 10% μέχρι το 80% απαιτεί 45 λεπτά.

Στο εσωτερικό συναντάμε δύο οθόνες. Η μία έχει διαγώνιο 12,3 ιντσών και μέσω αυτής γίνεται ο έλεγχος του infotainment. Η άλλη έχει διαγώνιο 7 ιντσών και σε αυτήν εμφανίζεται ο ψηφιακός πίνακας οργάνων.

Πώς η τιμή του Ecocar Yudo μπορεί να πέσει κάτω από τις 25.000 ευρώ;

Το αυτοκίνητο που θα έρθει στην Ελλάδα θα βασίζεται σε ένα μοντέλο που κατασκευάζεται στην Κίνα. Αν και η Ecocar δεν έχει ανακοινώσει την τιμή του, αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική, ειδικά μετά την επιδότηση του Κινούμαι Ηλεκτρικά 2. Μέχρι τώρα φαίνεται ότι το αυτοκίνητο θα έρθει στην Ελλάδα κάπου μετά τον Μάρτιο, όμως τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...