Corvette σηκώνεται σούζα από τη δύναμη - Έκανε ρεκόρ στο 400άρι! [video]

Ο τρόπος που εκτοξεύεται στην ευθεία η συγκεκριμένη Corvette των 1.000 και παραπάνω ίππων είναι εντυπωσιακός.

  • -
  • -

Για τους περισσότερους η δύναμη της Chevrolet Corvette είναι κάτι παραπάνω από αρκετή. Όμως, ένα παραδοσιακό… muscle car δεν μπορεί να αρκεστεί στις εργοστασιακές τιμές ισχύος, ειδικά στην περίπτωση που προορισμός του είναι οι αγώνες dragster. Με αυτή τη λογική, η εταιρεία βελτίωσης Extreme Turbo Systems «μεταμόρφωσε» μία Corvette C8, καταφέρνοντας να σπάσει το ρεκόρ στο 400άρι στην κατηγορία της!

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήταν το πρώτη της συγκεκριμένης γενιάς που ξεπέρασε τους 1.000 ίππους και κατάφερε να κάνει το 400άρι σε 9 δευτερόλεπτα. Από τότε, έγιναν ακόμα περισσότερες βελτιώσεις στον κινητήρα, ενώ προστέθηκαν και μπουκάλες νίτρο, με τις σημαντικότερες να εντοπίζονται στο κιβώτιο. Το τελευταίο εφοδιάζεται με ένα σύστημα, το οποίο αυξάνει σταδιακά την πίεση του τούρμπο, έτσι ώστε να περάσει προοδευτικά η αυξημένη ισχύ στους πίσω τροχούς.

Δείτε ακόμη: Του κατάσχεσαν την Corvette του πατέρα του γιατί πήγαινε 3 φορές πάνω από το όριο

 

Κάπως έτσι, η συγκεκριμένη Corvette έκανε το 400άρι σε 8.644 δευτερόλεπτα έχοντας ταχύτητα εξόδου τα 276 km/h. Και όπως θα δείτε στο βίντεο παρακάτω βίντεο, η τερατώδης ισχύ έχει σαν αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να… «σηκώνεται σούζα» κατά τη διάρκεια της επιτάχυνσης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...