Πού κατασκευάζεται το νέο Skoda Kodiaq; Πότε έρχεται Ελλάδα

Οι μηχανές πήραν μπροστά και το νέο Skoda Kodiaq είναι ένα βήμα πριν ξεκινήσει την εμπορική του σταδιοδρομία στις ευρωπαϊκές αγορές και φυσικά, στην κλάση των D-SUV.

  • -
  • -

Από το 2016 όπου και παρουσιάστηκε από τη Skoda η πρώτη γενιά Kodiaq, έως και σήμερα, έχουν πουληθεί περισσότερα από 870.000 μοντέλα του D-SUV της τσέχικης φίρμας. Το αγοραστικό κοινό αγκάλιασε το Kodiaq εκτιμώντας σε αυτό, τον value for money χαρακτήρα του, τις πολλές διαθέσιμες εκδόσεις κινητήρα του, αλλά κυρίως, τους τεράστιους χώρους στο εσωτερικό του.

Κεφάλαιο… δεύτερο

Το νέο Kodiaq έρχεται σημαντικά αναβαθμισμένο σε όλους τους τομείς. Έχει μεγαλύτερες διαστάσεις, σύγχρονες τεχνολογίες, κινητήρες βενζίνης αλλά και diesel και για πρώτη φορά στην ιστορία του και Plug In Hybrid σύνολο που του εξασφαλίζει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως 100 km!

Σε ότι αφορά τους διαθέσιμους χώρους, οι μεγαλύτερες διαστάσεις και το μεταξόνιο που έφθασε πλέον τα 2.791 μέτρα εξασφαλίζουν την απαραίτητη ευρυχωρία στο θάλαμο των επιβατών.

Το δε πορτμπαγκάζ προσφέρει πλέον στη δεύτερη γενιά Kodiaq 910 lt αποθηκευτικού χώρου στις 5θέσιες εκδόσεις  και έως 845 lt στην 7θέσια (340 lt όταν χρησιμοποιούνται και τα επτά καθίσματα) καλύπτοντας ακόμη και τις πιο απαιτητικές οικογένειες.

Στο Kvasiny η παραγωγή

Το νέο Kodiaq θα συνεχίσει να παράγεται, όπως και ο προκάτοχός του, στο εργοστάσιο της φίρμας στο Kvasiny της Τσεχίας. Η Skoda επένδυσε 49 εκατ. ευρώ στον εκσυγχρονισμό της μονάδας προκειμένου να αναβαθμίσει τη γραμμή παραγωγής αλλά και τις διαδικασίες συγκόλλησης.

Μέχρι πρόσφατα, η γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο του Kvasiny χρησιμοποιούνταν και για το Skoda Superb. Σε μια στρατηγική κίνηση όμως με στόχο την αύξηση της παραγωγικής δυνατότητας των SUV μοντέλων της, η παραγωγή του Superb, μεταφέρθηκε στο εργοστάσιο της Volkswagen στη Μπρατισλάβα.

Δείτε ακόμα: Νέο Skoda Kodiaq

Αυτό ουσιαστικά απελευθέρωσε πολύτιμο «χώρο» στο Kvasiny, επιτρέποντας στο εργοστάσιο να παράγει επιπλέον 150.000 μονάδες ετησίως για τα SUV μοντέλα Karoq και Kodiaq. Αυτό σημαίνει πως η Skoda θα είναι σε θέση να παράγει 410 Kodiaq ημερησίως.

Στη χώρα μας, το νέο Kodiaq, το δημοφιλές D-SUV της Skoda θα πατήσει τους τροχούς του μέσα στο 2ο εξάμηνο του 2024.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...