Tο Tesla Model Y έσπασε τα ταμεία - Νο1 σε πωλήσεις σε όλη την Ευρώπη

Η Ευρώπη κινείται ξεκάθαρα ηλεκτρικά και αυτό δεν σηκώνει αμφιβολία, αφού το πρώτο σε πωλήσεις αυτοκίνητο για το 2023 είναι το αμιγώς ηλεκτρικό, Tesla Model Y.

  • -
  • -

Το Tesla Model Y, το κορυφαίο ηλεκτρικό SUV της αμερικανικής εταιρείας, κατέκτησε στην πρώτη θέση των πωλήσεων αυτοκινήτων στην Ευρώπη για το 2023, σύμφωνα με στοιχεία της Dataforce.

Με πωλήσεις 254.822 οχημάτων, το Model Y βρέθηκε στην κορυφή των πωλήσεων με σημαντικό προβάδισμα απέναντι στον πιο κοντινό του αντίπαλο, το Dacia Sandero, το οποίο ακολούθησε με 235.893 πωλήσεις.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/cbf3ce48a1cfa09dd8a9386b3f7b85d2.jpg

Πολλαπλά ρεκόρ για το Tesla Model Y

Η επικράτηση του Model Y αποτελεί ορόσημο για τον αυτοκινητιστικό κλάδο της Ευρώπης, καθώς πρόκειται για το

  • πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο
  • πρώτο SUV μεσαίου μεγέθους
  • πρώτο premium αυτοκίνητο
  • πρώτο μη ευρωπαϊκό αυτοκίνητο στην σύγχρονη εποχή

που κατακτά την κορυφή των πωλήσεων στη γηραιά ήπειρο.

Δείτε ακόμα: 4.250 ευρώ φθηνότερο στην Ελλάδα το Tesla Model Y - Η νέα τιμή

Πώς πέτυχε το ακατόρθωτο η Tesla;

Η Tesla βοήθησε το Model Y να σημειώσει σημαντική αύξηση των πωλήσεων ήδη από την αρχή του 2023, προσφέροντας σημαντικά οφέλη σε όσους αγόραζαν το αυτοκίνητο. Το Model Y αποτέλεσε το best-seller ηλεκτρικό αυτοκίνητο στη Γερμανία το 2022, με περίπου 45.800 πωλήσεις.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/2d68d29ee0d66c974b54ef86d040a2b7.jpg

Η επιτυχία του Model Y στην Ευρώπη βοήθησε επίσης στην τόνωση της γερμανικής παραγωγής αυτοκινήτων, καθώς το εργοστάσιο της Tesla κοντά στο Βερολίνο παρήγαγε μεγάλο ποσοστό των αυτοκινήτων που κυκλοφόρησαν στους ευρωπαϊκούς δρόμους.

Πώς εξελίχθηκε το 2023 και ποια μοντέλα είναι στις επόμενες θέσεις;

Το Model Y ήταν το κορυφαίο σε πωλήσεις αυτοκίνητο στην Ευρώπη σε επτά από τους 12 μήνες του 2023, ενώ το Sandero κατέλαβε την πρώτη θέση σε τέσσερις μήνες και το Volkswagen T-Roc σε έναν μήνα.

Βάσει των μέχρι τώρα στοιχείων της Dataforce, φαίνεται ότι το T-Roc θα καταλάβει την τρίτη θέση, το Renault Clio την τέταρτη και το Peugeot 208 την πέμπτη θέση μεταξύ των πρώτων σε πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη για το σύνολο του 2023.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...