MG4: Σε 4 μήνες έφτασε στο Νο1 των πωλήσεων στην Ελλάδα

Έχοντας ξεκινήσει την εμπορική του πορεία τον περασμένο Σεπτέμβριο, το MG4 κατάφερε έως το τέλος του έτους να βρεθεί στην πρώτη θέση των πωλήσεων.

  • -
  • -

Το 2023 ήταν μια πολύ ιδιαίτερη χρονιά, καθώς περιελάβανε στα μέσα του Σεπτεμβρίου, την επανεμφάνιση της θρυλικής MG στην Ελληνική αγορά. Η εταιρεία που έχει γράψει τη δική της “χρυσή” ιστορία στα 100 χρόνια της ύπαρξής της, επαναλανσαρίστηκε μόλις 3,5 μήνες πριν το τέλος του έτους, αλλά πρόλαβε και έδειξε τη δυναμική της, σημειώνοντας μερικά πολύ δυνατά και αξιοσημείωτα επιτεύγματα. Με συνολικές ταξινομήσεις 636 αυτοκινήτων στο διάστημα από το Σεπτέμβριο του 2023, έως και το Δεκέμβριο, η MG Motor του Ομίλου Συγγελίδη, έφτασε να έχει μερίδιο 1,8% στην αγορά.

mg

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η επιτυχία του αμιγώς ηλεκτρικού MG 4 στην κατηγορία των μικρομεσαίων ηλεκτρικών, μιας και κατάφερε να φτάσει στην κορυφή των πωλήσεων μέσα στο διάστημα από το λανσάρισμα του το Σεπτέμβριο έως και το τέλος του έτους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ) βρέθηκε πρώτο στην κατηγορία των BEV (αμιγώς ηλεκτρικά), με ποσοστό 32,2% (πωλήσεις Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου).

Δείτε ακόμη: Νέο video: Δοκιμάζουμε το MG 4 Exclusive 64 kWh 204 PS

Από εκεί και πέρα, το ιδιαίτερα ταιριαστό στις ανάγκες των Ελλήνων καταναλωτών MG ZS, είχε τη μερίδα του λέοντος στις ταξινομήσεις, όπως και αναμενόταν, καθώς είναι μια πρόταση που επαναπροσδιορίζει τον όρο Value For Money (VFM) για τα δεδομένα της Ελληνικής αγοράς. Το ZS έφτασε σε μερίδιο το 3,7%, σημειώνοντας 491 ταξινομήσεις μέσα στο χρονικό διάστημα των 3,5 μηνών της παρουσίας της μάρκας στη χώρα μας. Με την επίδοση αυτή, πλασαρίστηκε στην 4η θέση μεταξύ των βενζινοκίνητων μοντέλων της κατηγορίας του, αλλά και την στα αμιγώς ηλεκτρικά, με μερίδιο 8,4% και 8,0% αντίστοιχα!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...