Volvo EX30: Πότε έρχεται Ελλάδα το νέο ηλεκτρικό SUV; Οι τιμές

Το ενδιαφέρον για το premium αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Volvo είναι πολύ μεγάλο, καθώς στην Ελλάδα προσφέρεται σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές.

  • -
  • -

Το νέο Volvo EX30 έχει καταφέρει να συγκεντρώσει τα βλέμματα επάνω του. Διαθέτει σύγχρονο design, ανήκει σε μια από τις πιο δημοφιλείς κατηγορίες (Compact SUV), ενώ καταφέρνει σε μεγάλο βαθμό να ισορροπήσει ένα από τα μειονεκτήματα που έχουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα: την υψηλή τιμή. Με αυτά ως δεδομένα, αλλά έχοντας υπόψη ότι μιλάμε και για δημιούργημα ενός premium κατασκευαστή, είναι λογικό να έχει υψηλή ζήτηση. Στη χώρα μας έχει ήδη ανακοινωθεί το λανσάρισμά του, μαζί με τον τιμοκατάλογο για όλες τις εκδόσεις, με τιμή εκκίνησης τις 37.572 € (29.572 € με την επιδότηση του «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2») για τη βασική έκδοση των 272 ίππων!

Η άφιξη του Volvo EX30 στην Ελλάδα

Το Volvo EX30 είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία στην Ελλάδα, συνεπώς όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να παραγγείλει το δικό του στις αντιπροσωπείες της μάρκας. Τα πρώτα EX30 θα έρθουν στη χώρα μας στα τέλη Φεβρουαρίου του 2024, άρα τότε θα μπουν και στις εκθέσεις, ενώ οι αγοραστές που έκαναν πρώτοι τις παραγγελίες τους αναμένεται να παραλάβουν τα οχήματά τους λίγες ημέρες αργότερα. Είναι βέβαιο ότι το σουηδικό SUV θα κερδίσει τις εντυπώσεις με την άφιξή του, καθώς προσφέρεται σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές, διαθέτοντας παράλληλα όλες τις παραδοσιακές αξίες της Volvo όπως η ποιότητα κατασκευής και η συνολική ασφάλεια.

Δείτε ακόμη: Οι τιμές όλων των εκδόσεων του Volvo EX30 στην Ελλάδα

Οι εκδόσεις του Volvo EX30 στην Ελλάδα

Να θυμίσουμε ότι το Volvo EX30 διατίθεται με τρία συστήματα κίνησης. Στη βάση έχουμε το πισωκίνητο των 272 ίππων με τη μικρή μπαταρία (51 kWh), 0-100 km/h σε 5,7 sec και μικτή αυτονομία έως 344 km (έως 475 km στην πόλη). Στη συνέχεια έχουμε το πισωκίνητο με τους 272 ίππους αλλά σε συνδυασμό με την μεγάλη μπαταρία (69 kWh) που εξασφαλίζει 0-100 km/h σε 5,3 sec, έως 475 km μικτής αυτονομίας ή έως και 660 km εντός πόλης και τέλος, την κορυφαία τετρακίνητη έκδοση με δύο ηλεκτροκινητήρες, απόδοση 428 ίππων, 0-100 km/h σε 3,6 sec και μικτή αυτονομία 450 km (590 km εντός πόλης). Η ισχυρότερη έκδοση, διατίθεται αποκλειστικά με τη μεγάλη μπαταρία των 69 kWh, ενώ να σημειώσουμε πως σε όλες τις εκδόσεις, υποστηρίζεται ταχεία φόρτιση DC έως 150 kW που εξασφαλίζει «γέμισμα» από 10% έως 80% σε μόλις 26 λεπτά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...