Volvo EX30: Όλες οι εκδόσεις του στην Ελλάδα - Τιμές

Το νέο ηλεκτρικό SUV της Volvo προσφέρεται σε ανταγωνιστικές τιμές, έχει κορυφαία ασφάλεια, δύο εκδόσεις μπαταρίας και ισχύ έως 428 ίππους!

  • -
  • -

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είχαν κριθεί έντονα για τις αυξημένες τιμές τους, πλέον όμως βλέπουμε ότι παρουσιάζονται νέα μοντέλα τα οποία είναι σημαντικά φθηνότερα, τουλάχιστον όταν συνδυάζονται με τις εκάστοτε κρατικές επιδοτήσεις. Το Volvo EX30, παρά το γεγονός ότι ανήκει σε έναν αδιαμφισβήτητα premium κατασκευαστή, έχει λογική τιμολόγηση. Συγκεκριμένα, το κόστος των εισαγωγικών εκδόσεων ανταγωνίζεται ακόμη και συμβατικά SUV με θερμικούς ή υβριδικούς κινητήρες. Κάπως έτσι, το αγοραστικό κοινό δείχνει αρκετό ενδιαφέρον για τη νέα πρόταση των Σουηδών, η οποία μάλιστα προσφέρεται σε ποικιλία εκδόσεων μπαταρίας και ισχύος.

Η γκάμα του ηλεκτρικού SUV Volvo EX30

Η βασική έκδοση του Volvo EX30 είναι εκείνη με τη μικρή μπαταρία των 51 kWh (344 km αυτονομία βάσει WLTP), τον ηλεκτροκινητήρα των 272 ίππων στον πίσω άξονα και στην έκδοση εξοπλισμού Core. Η αρχική τιμή είναι στις 37.572 € ή τις 29.572 € υπολογίζοντας και την κρατική επιδότηση «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2», η οποία ωστόσο τη δεδομένη χρονική στιγμή έχει μπει «στον πάγο» και δεν γνωρίζουμε αν θα συνεχίσει ή αν θα υπάρξει νέος κύκλος επιδότησης. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το συγκεκριμένο θέμα.

Συνεχίζοντας στην γκάμα του Volvo EX30, η δεύτερη έκδοση είναι εκείνη με ακριβώς τα ίδια μηχανικά χαρακτηριστικά που αναφέρονται παραπάνω, αλλά στο πλουσιότερο επίπεδο εξοπλισμού Plus (40.610 €). Όσοι θέλουν περισσότερη αυτονομία, μπορούν να στραφούν στην τρίτη επιλογή, η οποία έχει τον ηλεκτροκινητήρα των 272 ίππων στον πίσω άξονα, το επίπεδο εξοπλισμού Core, αλλά μπαταρία 69 kWh που χαρίζει έως 480 km κίνησης ανά φόρτιση, βάσει των μετρήσεων WLTP. Σε αυτή την περίπτωση, η τιμή ανέρχεται στις 42.966 €.

Όπως είναι λογικό, το ίδιο αυτοκίνητο υπάρχει και στην πιο πλούσια έκδοση εξοπλισμού Plus (46.624 €), αλλά και σε μια ακόμη πιο «γεμάτη» έκδοση, με την ονομασία Ultra, η οποία στοιχίζει 49.848 €. Τέλος, η ελίτ των εκδόσεων είναι εκείνες με τη μεγάλη μπαταρία των 69 kWh, αλλά δύο ηλεκτροκινητήρες, με απόδοση στους 428 ίππους. Συνδυάζονται μόνο με τα επίπεδα Plus (49.352 €) και Ultra (52.576 €) και προσφέρουν μεγάλη αυτονομία και κορυφαίες επιδόσεις. Στις παραπάνω τιμές, δεν υπολογίζεται η κρατική επιδότηση των 8.000 €, επειδή για την ώρα είναι άγνωστο αν θα συνεχίσει να προσφέρεται. Αν επιβεβαιωθεί η παράταση του προγράμματος πάντως, οι τιμές του Volvo EX30 θα είναι άκρως ανταγωνιστικές. 

Εδώ μπορείτε να δείτε τα πάντα για τις τιμές, τις εκδόσεις, τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τον εξοπλισμό του Volvo EX30.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...