O υποβρύχιος δρόμος - Βυθίζεται δυο φορές την ημέρα

Για να διαβείτε το συγκεκριμένο δρόμο μήκους 4,15 km θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, διότι δυο φορές την ημέρα βυθίζεται κατά 4 m!

  • -
  • -

Το Passage du Gois είναι ένας διάσημος δρόμος στη Γαλλία, που έχει γίνει ευρέως γνωστός χάρη σε ένα παράξενο φυσικό φαινόμενο που λαμβάνει χώρα σε αυτόν. Για την ακρίβεια, ο δρόμος μήκους 4,15 km εξαφανίζεται από προσώπου Γης, βασικά βυθίζεται κάτω από την επιφάνεια του νερού, σε βάθος 4 μέτρων, δύο φορές την ημέρα!

Εξαφάνιση, λόγω… της παλίρροιας.

Ο δρόμος προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον πλανήτη, που θέλουν να δουν από κοντά την εξαφάνιση του δρόμου εξαιτίας… της παλίρροιας. Ο εν λόγω μοναδικός δρόμος συνδέει τον κόλπο του Burnёf με το νησί Noirmoutier. Το σημείο μπορεί να είναι όμορφο και ξεχωριστό ως εμπειρία αλλά είναι επίσης και εξαιρετικά επικίνδυνο.

Διότι υποχωρεί κατά 4 m κάτω από το νερό, που σημαίνει ότι είναι εντελώς αόρατος και… υποβρύχιος για δύο φορές την ημέρα και για διάστημα λίγων ωρών.

Φυσικά, υπάρχουν οι κατάλληλες σημάνσεις που προειδοποιούν τους οδηγούς για το συγκεκριμένο φαινόμενο αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν συμβεί ποικίλα ατυχήματα με τους οδηγούς να εγκαταλείπουν εμβρόντητοι τα οχήματά τους.

Για το λόγο αυτό, οι τοπικές αρχές έχουν τοποθετήσει ψηλούς πύργους έκτακτης ανάγκης, ώστε οι οδηγοί, εάν… βυθιστούν, να μπορούν να σκαρφαλώσουν και να περιμένουν εκεί να έρθουν να τους απεγκλωβίσουν.

Μόλις υποχωρήσει ξανά η στάθμη του νερού, ο δρόμος εμφανίζεται και πάλι αφήνοντας βέβαια μια γλοιώδη υφή στο τερέν του και κάμποσα φύκια, με αποτέλεσμα εξαιρετικά ολισθηρός και επικίνδυνος!

Δείτε ακόμα: Αυτοκινητόδρομος περνά μέσα από τον 5ο όροφο κτηρίου!

Ο δρόμος χρησιμοποιείται από τον 16ο αιώνα και έχει χρησιμοποιηθεί και ως μέρος της διαδρομής Tour De France αν και από το 1999 και μετά αφαιρέθηκε από τον αγώνα εξαιτίας ενός σοβαρού τροχαίου ατυχήματος.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...