Αλλαγές για το Toyota bZ4X - Φορτίζει πιο γρήγορα στο κρύο

Ενάμιση χρόνο μετά την παρουσίαση, η Toyota προχωρά σε αναβαθμίσεις ουσίας για το μοναδικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο της γκάμας της.

  • -
  • -

Η Toyota συνεχίζει να βελτιώνει το ηλεκτρικό SUV της, το bZ4X, ετοιμάζοντας μια σειρά νέων χαρακτηριστικών που θα ενισχύσουν την πρακτικότητα, την άνεση και την αντοχή του σε κρύο περιβάλλον.

Πρωτίστως, οι αναβαθμίσεις θα βελτιώσουν την ταχύτητα φόρτισης ειδικά σε κρύα περιβάλλοντα, την θερμοκρασιακή άνεση οδηγού και συνοδηγού, την ασφάλεια ακόμα κι όταν υπάρχει κίνδυνος από πίσω, ενώ θα κάνουν περιττή την ύπαρξη κλειδιού.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/638590246e33b7e79d4884b4033fcd6f.JPG

Ταχύτερη φόρτιση στο κρύο με τις αναβαθμίσεις του Toyota bZ4X

Αρχικά, η Toyota έχει βελτιστοποιήσει το σύστημα θέρμανσης της μπαταρίας, ώστε να μειωθεί ο χρόνος φόρτισης σε κρύες συνθήκες, ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιείται ταχυφορτιστής DC. Για το σκοπό αυτό, έχει προστεθεί ένας νέος εναλλάκτης θερμότητας νερού-νερού και μια βαλβίδα ρύθμισης θερμοκρασίας στο κύκλωμα θέρμανσης, με στόχο να αυξηθεί η θερμοκρασία της μπαταρίας πιο γρήγορα. Με αυτές τις αλλαγές, η Toyota αναμένει μείωση των χρόνων φόρτισης DC από 10% έως 80%, ιδιαίτερα σε χαμηλές θερμοκρασίες και υπό συνθήκες παγετού.

Δείτε ακόμα: Τιμές και εκδόσεις του Toyota bZ4X στην Ελλάδα

Περισσότερη άνεση στο κρύο για οδηγό και συνοδηγό από το Toyota bZ4X

Όταν ο καιρός είναι ιδιαίτερα ψυχρός, η καμπίνα του bZ4X μπορεί να θερμανθεί άμεσα χάρη σε ένα νέο θερμαντήρα που λειτουργεί με ακτινοβολία, στάνταρ εξοπλισμό στην κορυφαία έκδοση High. Τοποθετημένος κάτω από την κολόνα του τιμονιού και στο κάτω μέρος του ταμπλό, παρέχει γρήγορη ζέστη στους μηρούς και τα πόδια του οδηγού και του συνοδηγού, αντίστοιχα, προσφέροντας άνεση από την πρώτη στιγμή της εκκίνησης.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/fd676f47b4167ca9e38825e3bb9676fe.JPG

Αυξημένη ασφάλεια από το αναβαθμισμένο Toyota bZ4X

Η αναβάθμιση του bZ4X περιλαμβάνει επίσης ένα νέο χαρακτηριστικό ασφαλείας για την πρόληψη συγκρούσεων από πίσω, ιδιαίτερα σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης σε αυτοκινητόδρομους. Διαθέσιμο στις εκδόσεις Mid+ και High, το χαρακτηριστικό αυτό χρησιμοποιεί τους αισθητήρες του συστήματος Blind Spot Monitor (BSM) για να ανιχνεύσει τον κίνδυνο σύγκρουσης με όχημα που πλησιάζει από πίσω. Σε περίπτωση κινδύνου, ενεργοποιεί αυτόματα τα πίσω φλας για να προειδοποιήσει τον οδηγό του άλλου οχήματος.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/da7522f0f91c67990a84f35f85f25400.JPG

Λειτουργεί και χωρίς κλειδί το Toyota bZ4X

Η έκδοση High του bZ4X θα διατίθεται με ένα νέο ψηφιακό κλειδί, συμβατό τόσο με συσκευές iOS όσο και Android. Με αυτό το κλειδί, οι χρήστες μπορούν να ξεκλειδώσουν και να ξεκινήσουν το όχημα απλώς κρατώντας το smartphone τους μαζί τους. Επιπλέον, το ψηφιακό κλειδί μπορεί να μοιραστεί με έως και πέντε άτομα ταυτόχρονα, διευκολύνοντας την πρόσβαση σε οικογένεια, συνεργάτες, τεχνικούς συντήρησης ή υπηρεσίες διάσωσης.

Η αναβαθμισμένη γκάμα του Toyota bZ4X θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη μέσα στο 2024.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...