Opel Corsa vs Toyota Yaris: Ποιο πούλησε περισσότερο στην Ελλάδα το 2023;

Πρόκειται για δύο πολύ δημοφιλή supermini τα οποία έδωσαν μάχη για τον τίτλο του πιο καλοπουλημένου αυτοκινήτου στη χώρα μας, ανεξαρτήτως κατηγορίας. Ποιο κέρδισε;

  • -
  • -

Το Toyota Yaris είναι ένα διαχρονικό best seller της ελληνικής αγοράς. Δύσκολα κάποιο αυτοκίνητο θα καταφέρει να το εκθρονίσει, ωστόσο το 2023 έχασε την κορυφή από ένα εξίσου ικανό και δημοφιλές μοντέλο: το Opel Corsa. Το έτος έκλεισε με ιδανικό τρόπο για την γερμανική μάρκα, με το supermini της να αποδεικνύεται το πιο καλοπουλημένο αυτοκίνητο της ελληνικής αγοράς, ανεξαρτήτως κατηγορίας. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας, το Corsa πούλησε 5.845 αυτοκίνητα, το Yaris 5.389 αυτοκίνητα και το Citroen C3 έκλεισε την κορυφαία τριάδα με 4.857 ταξινομήσεις για όλο το έτος.

Επιτυχιών… συνέχεια!

Το Opel Corsa διατήρησε σταθερά την 1η θέση καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία φορά που βρέθηκε στην κορυφή της αγοράς ήταν το 2012. Επιπλέον, το Corsa αναδείχτηκε ως το αγαπημένο μοντέλο των εταιρειών, κατακτώντας την 1η θέση και στις εταιρικές πωλήσεις, ανεξαρτήτως κατηγορίας. Σημαντικό είναι να αναφερθεί πως 1 στα 4 εταιρικά οχήματα που ταξινομήθηκαν μέσα στο 2023, ήταν Corsa. Τέλος, το Corsa-e κατέκτησε τη 2η θέση στις πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων στην κατηγορία του, επιτυγχάνοντας εντυπωσιακή αύξηση ταξινομήσεων κατά 1.812,3%!

Δείτε ακόμη: Η video-δοκιμή μας για το νέο Opel Corsa

Να αναφερθεί ότι σημαντική ήταν και η συνεισφορά των Crossland και Mokka στα εμπορικά αποτελέσματα της Opel κατά το 2023. Συγκεκριμένα, τα δύο μοντέλα κατέκτησαν, συνδυαστικά, μερίδιο 9,5% στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία των B SUV, με το Crossland να επιτυγχάνει σημαντική αύξηση ταξινομήσεων κατά 84,1% συγκριτικά με το 2022. Αντίστοιχα, το Mokka υπερδιπλασίασε τις ταξινομήσεις του σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Το 2024, η Opel στοχεύει να συνεχίσει σε πρωταγωνιστική θέση στην αγορά, με πολύτιμο σύμμαχο -μεταξύ άλλων- την ανανεωμένη εκδοχή του Opel Corsa!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...