Renault 5: Στην Ελλάδα το Φθινόπωρο του 2024!

Η εποχή του R5, του Super5 και του R5 Turbo αναβιώνει ξανά με το νέο αυτοκίνητο πόλης της Renault να θέλει να ξαναγράψει τους κανόνες στην κατηγορία του.

  • -
  • -

Είναι αναμφίβολα μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και πολυαναμενόμενες αφίξεις της νέας χρονιάς. Το Renault 5 -περί ου ο λόγος- θα παρουσιαστεί με κάθε επισημότητα στις 26 Φεβρουαρίου του 2024 στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης. Το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό εγχείρημα της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, θα συνδυάζει την πρωτοποριακή τεχνολογία με την οδηγική ευχαρίστηση και το χαμηλό κόστος. Τόσο στην κτήση όσο και στη χρήση…

Από τη σάλα στη γραμμή παραγωγής

Το νέο ηλεκτρικό Renault 5 E-Tech θα αντικαταστήσει στη γκάμα της γαλλικής φίρμας το Zoe, ενώ όπως όλα δείχνουν θα το δούμε και με τα σήματα της Alpine σε μια πιο «καυτή» έκδοση που θα ξυπνά μνήμες του ένδοξου παρελθόντος του μοντέλου.

Θα έχει πολλές ομοιότητες στη σχεδίαση του με το εικονιζόμενο concept που παρουσίασε η Renault το 2021, έχοντας φυσικά τις απαραίτητες αλλαγές στην εμφάνιση του ώστε να μεταβεί με την απαραίτητη ασφάλεια από… πρωτότυπο σε μοντέλο παραγωγής.

Η πλατφόρμα πάνω στην οποία πατάει το νέο Renault 5 E-Tech είναι η CMF-B EV, η οποία έχει δεχτεί ωστόσο αρκετές βελτιώσεις, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν οι άνθρωποι της εταιρείας. Το νέο μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο των Γάλλων, θα εφοδιάζεται με ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων πίσω, που αν μη τι άλλο αφήνει πολλές υποσχέσεις για πιο σπορτίφ συμπεριφορά και κορυφαία άνεση.

Το νέο Renault 5 E-Tech θα κρύβει κάτω από το μοντέρνο περιτύλιγμα του μια compact μπαταρία ελαφρύτερη κατά 15 κιλά από την αντίστοιχη του Zoe, ενεργειακής χωρητικότητας 52 kWh που θα του προσφέρει αυτονομία κίνησης με μια μόλις φόρτιση της τάξεως των 400 km.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες η ισχύς από τον ηλεκτροκινητήρα που θα βρίσκεται τοποθετημένος στο μπροστινό μέρος θα είναι 136 PS αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξουν και εκδόσεις με 125 και 150 PS. Άλλωστε λίγο μετά το λανσάρισμα του μοντέλου θα προστεθεί στη γκάμα και μια μικρότερη, πιο προσιτή έκδοση, με μπαταρία 40 kWh.

Όσο για το εσωτερικό του, η Renault δεν έχει δώσεις στο φως καμία εικόνα της καμπίνας όμως αναμένεται να χρησιμοποιηθούν κατά κύριο λόγο βιώσιμα, ανακυκλωμένα κι ανακυκλώσιμα υλικά, με το μινιμαλιστικό στυλ να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο.

Το μήκος του μικρού ηλεκτρικού μοντέλου δε θα ξεπερνά τα 4 μέτρα, ενώ όσον αφορά την τιμή του γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να κρατηθεί στα 25.000 ευρώ, προκειμένου να εξελιχθεί σε μια ηλεκτρική πρόταση που θα μπορούν να αποκτήσουν όλοι!

Δείτε ακόμα: Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που έρχονται το 2024

Στη χώρα μας το νέο δημιούργημα των Γάλλων θα πατήσει επίσημα τους τροχούς τους μέσα στους πρώτους φθινοπωρινούς μήνες του 2024, σε τιμές που δε θα διαφέρουν σημαντικά από το στόχο που έχει θέσει η Renault των 25.000 ευρώ.

Θυμίζουμε, ότι ο πατριάρχης της οικογένειας, το Renault 5, παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο του 1972 και διατηρήθηκε στην γκάμα της γαλλικής φίρμας έως και το 1996 γράφοντας τη δική του ξεχωριστή ιστορία στο πάνθεον της αυτοκίνησης.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...