Ποιο αυτοκίνητο έχει χορδές στην πόρτα για να παίζεις μουσική; [video]

Στο πλαίσιο της διαφοροποίησης των μοντέλων τους, οι αυτοκινητοβιομηχανίες βάζουν χαρακτηριστικά με ενδιαφέρον, άσχετα αν αυξάνουν τη λειτουργικότητα ή όχι.

  • -
  • -

Οι κινεζικές μάρκες αυτοκινήτου είναι ό,τι πιο νέο υπάρχει στην αυτοκινητοβιομηχανία γενικότερα, καθώς οι περισσότερες δεν έχουν πολλές δεκαετίες ιστορίας πίσω τους, ενώ ορισμένες έχουν ιδρυθεί μόλις τα τελευταία 5-10 χρόνια.

Τα λίγα χρόνια που βρίσκονται στον χώρο τους επιτρέπει να έχουν πιο ευέλικτα χαρακτηριστικά, ενώ μπορούν να σκέφτονται πρωτότυπα και να υλοποιούν αυτές τις ιδέες, καθώς δεν έχουν να ανταποκριθούν σε κάποιες ιστορικές επιταγές.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/875fbf19eb8123137ec9816e3092822c.jpg

Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που είχαν και οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες παλαιότερα, με το πιο διάσημο παράδειγμα να είναι το βαζάκι με το οποίο εξόπλιζε η Volkswagen το Beetle.

Πού είδαμε το αυτοκίνητο με τις χορδές; Τι μάρκα είναι;

Πριν από μερικές μέρες επισκεφθήκαμε την έκθεση Αυτοκίνηση & Electromobility που έγινε στο γήπεδο Τάε Κβον Ντο. Εκεί, ανάμεσα στα διάφορα μοντέλα που μπορούσε να δει από κοντά το κοινό, ήταν και το BYD Atto 3 που είχε φέρει η SIXT.

Δείτε ακόμα: Tesla, Volkswagen και BMW ηττήθηκαν από κινέζικο ηλεκτρικό στη Σουηδία!

Καθώς περιεργαζόμασταν το αυτοκίνητο, είδαμε στo κάτω τμήμα της πόρτας τρία κόκκινα σχοινιά. Μας τράβηξαν την προσοχή, τα περιεργαστήκαμε με το δάχτυλο και τότε μας περίμενε μια έκπληξη. Συνειδητοποιήσαμε ότι ήταν χορδές, καθώς το καθένα έβγαζε διαφορετικό ήχο-νότα.

byd-atto-3-xordes-porta

Φυσικά δεν χάσαμε την ευκαιρία να παίξουμε λίγο με τις χορδές και να βγάλουμε το σχετικό video, το οποίο θα βρείτε στο τέλος του κειμένου.

Αυτή τη στιγμή η SIXT είναι ο μόνος τρόπος να βρεθεί κάποιος πίσω από το τιμόνι ενός BYD στην Ελλάδα. Εξαίρεση αποτελούν τα επαγγελματικά μοντέλα της εταιρείας, τα οποία εισάγονται από την Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, η οποία εισάγει van όπως το BYD ETP3.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...