Μόλις 99 άνθρωποι θα αποκτήσουν το Audi Q8 e-tron Edition Dakar - Δείτε την τιμή του

Μια ειδική έκδοση του ηλεκτρικού Q8 e-tron με… καταβολές από το θρυλικό Dakar αποκάλυψε η Audi.

  • -
  • -

Το θρυλικό Ράλλυ Dakar βρίσκεται σε εξέλιξη και η Audi διεκδικεί τη νίκη στον πιο απαιτητικό μαραθώνιο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, η γερμανική μάρκα αποκάλυψε μια ειδική έκδοση του αμιγώς ηλεκτρικού Q8 που αντλεί έμπνευση από το Dakar. Βασίζεται στο γνωστό 55 e-tron quattro, με τη νέα μεγάλη μπαταρία χωρητικότητας 114 kWh. Αυτή με τη σειρά της τροφοδοτεί με ενέργεια δύο ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 407 ίππους και ροπή 664 Nm, ενώ η αυτονομία του είναι 487 km. Βέβαια, οι σημαντικότερες αλλαγές της extreme έκδοσης του Q8 e-tron εντοπίζονται σε άλλους τομείς που έχουν εκτοξεύσει τις εκτός δρόμου δυνατότητες του.

Αρχικά, τα ελαστικά έχουν αντικατασταθεί με all-terrain της General, ενώ η απόσταση από το έδαφος έχει αυξηθεί κατά 31 mm. Οι γωνίες προσέγγισης είναι 20 και 26 μοίρες εμπρός/πίσω, ενώ τις 19 μοίρες αγγίζει η γωνία ράμπας. Μπορεί να περάσει από υδάτινο πέρασμα έως 300 mm, ενώ διαφοροποιημένη είναι η ρύθμιση και λειτουργία της αερανάρτησης για καλύτερη συμπεριφορά στις χωμάτινες διαδρομές. Στο σχεδιαστικό μέρος, το Q8 e-tron Dakar θα προσφέρεται σε τρεις διαφορετικούς χρωματισμούς, ενώ διάφορες λεπτομέρειες το διαφοροποιούν σε σχέση με τις απλές εκδόσεις. Οι θόλοι είναι μεγαλύτεροι και σε συνδυασμό με την αυξημένη απόσταση από το έδαφος διαθέτει μία mucho εμφάνιση. Αντίστοιχα, μία σειρά λεπτομέρειες και στο εσωτερικό αναδεικνύουν τη διαφορετικότητα του, ενώ το επίπεδο εξοπλισμού ουσιαστικά περιλαμβάνει σχεδόν ότι διαθέτει η Audi σήμερα στα ράφια της. Ακόμα, στο στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνεται η σχάρα οροφής με τους χώρους αποθήκευσης, η οποία μπορεί να σηκώσει βάρος έως και 40 κιλά.

Δείτε ακόμη: Video - Δοκιμή του εκρηκτικού Audi RS Q3 Sportback! 

Στην εξέλιξη του αυτοκινήτου, συνέβαλε και ο επίσημος οδηγός της Audi στο Dakar, Carlos Sainz. Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής του WRC και τέσσερις φορές νικητής του Dakar, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μέσω του μηχανοκίνητου αθλητισμού η εξέλιξη περνάει και στα αυτοκίνητα παραγωγής. Και η Audi είναι μία εταιρεία που πιέζει προς αυτή τη κατεύθυνση. Παλιότερα, δεν μπορούσα να φανταστώ πως ένα ηλεκτρικό όχημα θα μπορούσε να κινηθεί τόσο γρήγορα στο χώμα. Έχω εντυπωσιαστεί από τις δυνατότητες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αλλά και των συνολικών πλεονεκτημάτων τους.» Σημειώστε, πως πρόκειται για μία συλλεκτική έκδοση που θα παραχθεί σε μόλις 99 κομμάτια, με το κόστος κτήσης να φτάνει τα 120.000 €!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...