Κάηκε σπίτι από ηλεκτρικό αυτοκίνητο – Ευθύνεται το Tesla ή το Volvo; [video]

Στο γκαράζ υπήρχαν παρκαρισμένα ένα Tesla κι ένα Volvo PHEV. Κάποιο άρπαξε φωτιά, προκαλώντας μεγάλη καταστροφή.

  • -
  • -

Γνωρίζουμε πως αν ένα ηλεκτρικό όχημα τυλιχθεί στις φλόγες δύσκολα σβήνει. Το θέμα ωστόσο, είναι που οφείλονται τα περιστατικά πυρκαγιάς και τι μπορούν να κάνουν οι κάτοχοι για να προφυλαχθούν, ειδικά αν το αυτοκίνητο βρίσκεται στο σπίτι.

Σε αυτό το ερώτημα ζητά απάντηση ένας κύριος στο Μίσιγκαν, ο οποίος είδε τμήμα της οικίας του να καταστρέφεται, λόγω πυρκαγιάς στο αυτοκίνητο. Σύμφωνα με το MLive, ο 70χρονος Marvin Boluyt μαγείρευε όταν παρατήρησε λευκό καπνό να βγαίνει από το σημείο του γκαράζ. Χωρίς να το σκεφτεί δεύτερη φορά, πήρε τη σύζυγό του και τον σκύλο τους και βγήκε από το σπίτι για ασφάλεια.

fire

Σε ελάχιστα λεπτά, το κτήριο τυλίχθηκε στις φλόγες, με την Πυροσβεστική να δίνει μάχη προκειμένου να σώσει ότι μπορεί. Με βάση τα πρώτα στοιχεία, η φωτιά ξεκίνησε από ένα από τα οχήματα που βρίσκονταν στο γκαράζ: είτε το Tesla Model 3, είτε το Volvo XC60 Recharge.

Όπως ανέφερε ο κύριος Boluyt, είχε βάλει για φόρτιση το Tesla και στη συνέχεια το αποσύνδεσε για να κουμπώσει στον φορτιστή το Volvo. Η Πυροσβεστική διεξάγει έρευνα για να διαπιστώσει τα αίτια και σύμφωνα με τον επικεφαλής, Andrew Houde, είτε φταίει ο φορτιστής, είτε ένα από τα δύο όχηματα, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως είναι νωρίς για να βγουν συμπεράσματα.

fire

Δείτε ακόμη: Ηλεκτρικό αυτοκίνητο: Αν πιάσει φωτιά χρειάζονται 150.000 λτ. νερού

Το Tesla καταστράφηκε ολοσχερώς και το Volvo υπέστη εκτεταμένες ζημιές. To γκαράζ σχεδόν διαλύθηκε, ενώ, επίσης, εκτεταμένες ζημιές υπέστη και το σπίτι. Το ευτύχημα είναι πως κανείς άνθρωπος δεν έπαθε το παραμικρό.

Όσο για το κόστος των ζημιών, είναι πολύ μεγάλο. Ελπίζουμε ο κύριος Boluyt να είχε ασφαλισμένα τα πάντα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...