5 χιονοδρομικά κοντά στην Αθήνα για να επισκεφθείς με το νέο σου SUV

Ο χειμώνας πλησιάζει και οι λάτρεις του σκι, του snowboard ή απλώς των… εκδρομών, βγαίνουν στους δρόμους. Τι καλύτερο από μια επίσκεψη σε ένα χιονοδρομικό κέντρο με ένα νέο SUV;

  • -
  • -

Μπορεί να άργησε, όμως ο χειμώνας έρχεται και μάλιστα, προβλέπεται… δυνατός. Το 2024 θα αποτελέσει μια ακόμη χρονιά που τα χιονοδρομικά κέντρα θα «βουλιάζουν» από ζωή τα Σαββατοκύριακα, τις αργίες, αλλά και τις καθημερινές! Φυσικά, για τους πιο σκληροπυρηνικούς οπαδούς του σκι, του snowboard και των χειμερινών σπορ γενικότερα, αλλά και όχι μόνο. Βέβαια, για την επίσκεψη στα χιονισμένα βουνά, δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από ένα SUV! Πάντα σε συνδυασμό με τον απαραίτητο εξοπλισμό (αλυσίδες, χιονοκουβέρτες ή χιονολάστιχα) και την απαιτούμενη προσοχή από την πλευρά του οδηγού, τα αυτοκίνητα που είναι σχεδιασμένα για εκδρομές και ελεύθερο χρόνο, μπορούν να χαρίσουν μοναδικές στιγμές!

Η FlexCar είναι η ιδανική εταιρεία για να αποκτήσει κάποιος το δικό του SUV και να απολαύσει τις αρετές του ανά πάσα στιγμή. Χωρίς να απαιτεί προκαταβολή, ούτε να δεσμεύει τον πελάτη με αυστηρά συμβόλαια συγκεκριμένης χρονικής διάρκειας, ο χρήστης του οχήματος έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει όποτε εκείνος θέλει το αυτοκίνητό του και να διακόψει τη συνεργασία του, να το αλλάξει με ένα άλλο από τον στόλο της εταιρείας ή να το εξαγοράσει σε ανταγωνιστική τιμή με βάση τα δεδομένα της αγοράς. Έτσι, του επιτρέπεται να ορίσει εκείνος τους όρους, χωρίς ψιλά γράμματα, βιώνοντας την απόλυτη εμπειρία χρήσης! Έχοντας πλήρη ξεγνοιασιά, θα μπορεί να επισκέπτεται όποιο χιονοδρομικό κέντρο επιθυμεί, χωρίς κανένα άγχος! Γνωρίζοντας αυτό, ας δούμε τα 5 πλησιέστερα στην Αθήνα.

Χιονοδρομικό κέντρο Ζήρειας - 155 km

Το πλησιέστερο χιονοδρομικό κέντρο στην Αθήνα, είναι αυτό της Ζήρειας, στα Τρίκαλα Κορινθίας. Απέχει 155 km από το κέντρο και για να φτάσεις εκεί, χρειάζεσαι περίπου 2 ώρες και 15 λεπτά. Είναι από τα πιο καινούργια χιονοδρομικά κέντρα έχοντας περίπου 15 χρόνια λειτουργίας και αποτελεί ιδανικό προορισμό για οικογένειες. Δεν απευθύνεται τόσο σε έμπειρους σκιέρ, καθώς οι πίστες είναι μέτριας δυσκολίας. Άρα, πρόκειται για τέλεια επιλογή για όσους θέλουν να μάθουν! Φυσικά υπάρχει πλήρως εξοπλισμένο σαλέ για να απολαύσουν οι επισκέπτες το ρόφημα, το ποτό ή το σνακ της αρεσκείας τους, μαζί με έναν όμορφο εξωτερικό χώρο αν οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου - 169 km

Το χιονοδρομικό κέντρο στον Μαίναλο είναι επίσης πολύ κοντά στην Αθήνα, στα 169 km. Ωστόσο λόγω της πιο ανοικτής διαδρομής, υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν απαιτούνται περισσότερες από 2 ώρες για να φτάσεις εκεί, άρα χρονικά το ταξίδι είναι πιο σύντομο από αυτό στα Τρίκαλα Κορινθίας. Μιας και αναφερθήκαμε στη διαδρομή, το τοπίο ανεβαίνοντας το βουνό είναι πανέμορφο! Το χιονοδρομικό διαθέτει πάνω από 10 πίστες και απευθύνεται ακόμη και σε πιο έμπειρους, ενώ τα παιδιά μπορούν να απολαύσουν αμέτρητες δραστηριότητες με έλκηθρο και παιχνίδια στο χιόνι. Εννοείται ότι και εκεί υπάρχει πλήρως εξοπλισμένος χώρος εστίασης.

Χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού - 198 km

Σχεδόν όλοι οι Αθηναίοι, όταν σκέφτονται χιονοδρομικό κέντρο, το μυαλό τους πάει αμέσως σε αυτό του Παρνασσού. Είναι άριστα εξοπλισμένο, διαθέτει πίστες ακόμη και για τους πιο έμπειρους, ενώ ολόκληρη η γύρω περιοχή έχει διαμορφωθεί ιδανικά για να εξυπηρετεί τον χειμερινό τουρισμό, με κορωνίδα την πασίγνωστη Αράχωβα! Με απόσταση κάτω των 200 km από την Αθήνα και ταξίδι περίπου στις 2,5 ώρες, φτάνεις εύκολα και γρήγορα στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού, αλλά και με ασφάλεια αφού ο δρόμος είναι πολύ καλός σχεδόν σε όλο το μήκος του. Επίσης, οι δύο πλευρές του χιονοδρομικού (Κελλάρια, Φτερόλακκα) συνδέονται μεταξύ τους και μέσω τελεφερίκ.

Χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων - 203 km

Το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων είναι επίσης πασίγνωστο, όχι μόνο για τους Αθηναίους αλλά για όλη την Ελλάδα. Διαθέτει πολλές πίστες, αρκετές από αυτές υψηλής δυσκολίας για έμπειρους, αλλά και πιο εύκολες για τους λιγότερο εξοικειωμένους. Ο δρόμος για να φτάσεις είναι αρκετά καλός και κατά την χειμερινή περίοδο καθαρίζεται σε καθημερινή βάση αν χρειάζεται, οπότε η διαδρομή είναι ασφαλής σε κάθε περίπτωση. Από το κέντρο της Αθήνας μεσολαβούν 203 km και το ταξίδι διαρκεί περίπου 2 ώρες και 45 λεπτά. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πάρκινγκ του χιονοδρομικού υπάρχουν και φορτιστές για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, εξυπηρετώντας τους κατόχους!

Χιονοδρομικό κέντρο Βελουχίου - 292 km

Μπορεί να βρίσκεται λίγο πιο μακριά από τα υπόλοιπα, όμως το χιονοδρομικό κέντρο του Βελουχίου σίγουρα αξίζει τον χρόνο των εκδρομέων. Λειτουργεί εδώ και δεκαετίες, με την ίδρυσή του να τοποθετείται χρονικά στα μέσα των ‘70s και οι πίστες που διαθέτει είναι στο σύνολό τους 18. Οι πιο έμπειροι μπορούν να δοκιμάσουν και κάποια από τις ειδικά διαμορφωμένες ελεύθερες διαδρομές εκτός των πιστών! Το καλύτερο όμως, είναι ότι η επίσκεψη στο χιονοδρομικό του Βελουχίου μπορεί να συνδυαστεί και με ολιγοήμερες διακοπές στην ευρύτερη περιοχή του Καρπενησίου και της Ευρυτανίας, μιας πραγματικά μαγικής τοποθεσίας. Τα χιλιόμετρα από την Αθήνα έως το χιονοδρομικό είναι 292 και απαιτούνται περίπου 3,5 ώρες ταξιδιού.

Ανακαλύψτε τώρα την γκάμα SUV της FlexCar και ετοιμαστείτε για τον επόμενο χειμερινό προορισμό σας σε κάποιο από τα αγαπημένα σας χιονοδρομικά κέντρα!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...