Γιατί αυτή η Mercedes-AMG G 63 κοστίζει 1,2 εκατ. ευρώ;

Η Mercedes-AMG δεν προσέφερε ποτέ επίσημα τη G 63 ως κάμπριο. Ούτε με suicide doors… H εταιρεία Refined Marques όμως είχε άλλη άποψη επί του θέματος.

  • -
  • -

Η Mercedes-Benz δεν παρουσίασε ποτέ σε ανοιχτή έκδοση την ισχυρότερη G-Class, τη G 63. Αντιθέτως, είχε λανσάρει σε περιορισμένο αριθμό 200 μονάδων για την ακρίβεια, τη G500 Cabriolet Final Edition.

Όπως υποδηλώνει το όνομα, επρόκειτο για την ανοιχτή έκδοση της G-Class η οποία διατίθεντο έτσι στη συγκεκριμένη και μόνο έκδοση και πλέον δεν υπάρχει στο εμπόριο ως καινούργια καθώς και τα 200 «αντίτυπα» που κατασκεύασε η γερμανική φίρμα πωλήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ. Στη δε αγορά των μεταχειρισμένων εάν κατά τύχη υπάρχει κάποια προς πώληση, η τιμή της φθάνει και τα 400.000 $.

Αργότερα, η Mercedes πρόσφερε επίσης το περιορισμένης παραγωγής Maybach G 650 Landaulet, όπου στο πίσω τμήμα της οροφής του υπήρχε ένα μαλακό top, ενώ διέθετε επίσης και μακρύτερο μεταξόνιο και ακόμα μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, σε σχέση με τις «απλές» G-Class.

Mercedes-AMG G 63… Cabrio

H εταιρεία Refined Marques που εξειδικεύεται στην πώληση supercar αλλά και στην κατασκευή custom προτάσεων για το ευκατάστατο πελατολόγιο της, πήρε την απόφαση να κατασκευάσει αυτή, μια ανοιχτή G 63.

θα κατασκευαστούν μόνο 20 τέτοιες μονάδες, έχοντας ως τιμή εκκίνησης τα 1,2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ανάλογα με το τι θα επιλέξει ο υποψήφιος αγοραστής ως… extra, η τιμή θα ανεβαίνει.

Ούτως ή άλλως πρόκειται για εξωπραγματικό ποσό, δεδομένου, ότι η Mercedes-AMG G 63 εκκινεί για παράδειγμα στη χώρα μας από τα 313.800 ευρώ, ενώ στην αγορά των ΗΠΑ, τιμάται στα 179.000 δολάρια…

Όταν βέβαια η Refined Marques παρουσίασε το πρώτο μοντέλο σε ένα κλειστό club πλουσίων στο Μονακό, οι περισσότεροι από αυτούς, μεταξύ των οποίων και πολλοί κάτοχοι της G500 Cabriolet Final Edition, θέλησαν να την αποκτήσουν!

Έκριναν, πως ένα κάμπριο G 63 με V8 twin-turbo κινητήρα 4,0 lt, ισχύ 585 ίππων και… suicide doors (πίσω πόρτες που ανοίγουν σε αντίθετη κατεύθυνση), ήταν το αυτοκίνητο που έλειπε από τη συλλογή τους.

Το όχημα που παρουσιάστηκε στο Μονακό ήταν βαμμένο σε China Blue χρώμα, είχε κόκκινο δερμάτινο σαλόνι στο εσωτερικό του με μπλε ραφές και κόκκινη υφασμάτινη οροφή για να πηγαίνει ασορτί με τα καθίσματα και τις δαγκάνες των φρένων.

Για την μετατροπή του οχήματος χρειάστηκαν 18 μήνες εργασιών, με την ομάδα που επιμελήθηκε το πρότζεκτ να αποτελείται από πρώην μηχανικούς της Formula 1 και γενικότερα από ανθρώπους που εξειδικεύονται στην βελτίωση… supercars.

Δείτε ακόμα: Πωλείται Mercedes G400 από το Άγιο Όρος! Θα την έκανες την αμαρτία;

Για το άνοιγμα της οροφής, απαιτούνται ελάχιστες κινήσεις με τον οδηγό να απελευθερώνει τα «άγκιστρα» τόσο από την πλευρά του όσο και του συνοδηγού, να πατά το πεντάλ του φρένου και κατόπιν πιέζοντας το σχετικό διακόπτη, να αναδιπλώνει ηλεκτρικά την υφασμάτινη οροφή. Η Cabrio G-Class της Refined Marques που αποκαλύφθηκε στο Μονακό είναι ήδη sold out…

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...