Πωλείται Mercedes G400 από το Άγιο Όρος! Θα την έκανες την αμαρτία;

Αν ψάχνεις για μεταχειρισμένο SUV χωρίς... αμαρτωλό παρελθόν, ίσως πρέπει να δεις την αγγελία μιας G400 CDI με 108.000 ευλογημένα km από το Άγιο Όρος!

  • -
  • -

Δεν είναι και ό,τι πιο σύνηθες να βλέπεις σε αγγελίες πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων μια Mercedes-Benz G-Class. Και ειδικά, εάν αυτή η G-Class, δεν ανήκει σε κάποιον ιδιώτη, αλλά σε μονή του Αγίου Όρους!

Ναι καλά διαβάσατε. Η Αυτόνομη Μοναστική Πολιτεία του Αγίου Όρους, βγάζει στο σφυρί μια Mercedes-Benz G400 CDI του 2003. Ατρακάριστη, 1ο χέρι και με 108.000 km στο οδόμετρο. Η κατάσταση της είναι άψογη, όπως τουλάχιστον αναγράφεται στην αγγελία του Car.gr, και προσφέρεται από την Ιερά Μονή Παντοκράτορος στην τιμή των 40.000 €.

Φωτογραφία: car.gr

Για την Iστορία, το θρυλικό εκτός δρόμου όχημα της γερμανικής φίρμας έκανε το ντεμπούτο του τον Φεβρουάριο του 1979 και μπήκε στην παραγωγή λίγο αργότερα. Η κατασκευή του G-Wagen χωρίστηκε μεταξύ Steyr-Daimler-Puch και Mercedes-Benz. Το G-Wagen κατασκευάστηκε σε εκδόσεις μικρού και μεγάλου μεταξονίου με το κοντό μεταξόνιο να ήταν επίσης διαθέσιμο και σε ανοιχτή έκδοση με πτυσσόμενο παρμπρίζ. Οι στρατιωτικοί μπόρεσαν να αγοράσουν το G-Wagen ως κάμπριο σε μοντέλα με μακρύ και κοντό μεταξόνιο. 

Δείτε ακόμα: Έρχεται μικρή Mercedes-Benz G-Class 

Το G-Wagen είχε ικανότητα αναρρίχησης έως 80% και γωνία κλίσης έως 54%. Η απόσταση από το έδαφος ήταν 21 cm και το όχημα είχε γωνία προσέγγισης 36 μοίρες και γωνία διαφυγής 27 μοίρες. Το βάρος κυμαινόταν από τα 1.730 έως τα 1.959 kg. Επιπλέον, η οροφή είχε σχεδιαστεί για να μπορεί να σηκώσει έως 200 kg βάρους.

Η G-Wagen πέρασε πλέον στις τάξεις της Mercedes-Benz Passenger Car Division το 1989. Το G-Wagen μετονομάστηκε σε G-Class και έκανε το ντεμπούτο του στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους.

Η συγκεκριμένη που πωλείται από την Ιερά Μονή Παντοκράτορος, είναι η γενιά W463 (1990-2018) και φοράει έναν 4λιτρο V8 ντίζελ κινητήρα με 250 ίππους και 560 Nm ροπή, με την κίνηση φυσικά να μεταφέρεται και στους 4 τροχούς.

Πηγή: car.gr

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...